Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

Autònoms i petites empreses culturals podran sol•licitar les ajudes extraordinàries del Consell a partir de l’1 de juny

Autònoms i petites empreses culturals podran sol•licitar les ajudes extraordinàries del Consell a partir de l’1 de juny

(20/05/2020)

El Consell Executiu ha aprovat avui les ajudes extraordinàries de 500.000 euros a la cultura

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, han anunciat que el Consell Executiu ha aprovat avui la convocatòria extraordinària de 500.000 euros en ajudes immediates destinades a autònoms i petites empreses del sector cultural, patrimonial i lingüístic de Mallorca. El termini per sol•licitar aquestes ajudes, que tenen com a objectiu donar suport econòmic al sector i pal•liar les pèrdues econòmiques derivades de la pandèmia de la COVID-19, començarà l’1 de juny, tal com preveu la pròrroga de l’estat d’alarma que aprovarà el Congrés dels Diputats.

Segons ha explicat Cladera, «aquestes ajudes s’adrecen a petites empreses i autònoms que tenguin per objecte el desenvolupament d’activitats culturals, patrimonials o lingüístiques amb domicili social a Mallorca i menys de deu treballadors». A més, durant els primers dos mesos de 2020 han d’haver estat donades d’alta en el cens d’activitats econòmiques, en un epígraf relacionat amb les activitats esmentades.

Les empreses i autònoms que compleixen aquests requisits podran demanar subvencions per les despeses que han tengut durant el primer trimestre de 2020. «Ens hem trobat en una situació en què els esdeveniments culturals han estat ajornats o cancel•lats, però ja hi havia una feina prèvia feta important de creació i de producció. Per això, i perquè la intenció és injectar liquiditat com més aviat millor, es poden presentar les despeses del primer trimestre d’enguany», ha explicat Busquets.

La subvenció cobreix les despeses corrents (aigua, llum, gas, lloguer, telèfon o similars), els serveis com gestories i similars, les assegurances, quotes d’autònom (només en el cas que el beneficiari sigui autònom), despeses derivades de serveis o lloguer de material fetes per dur a terme una activitat projectada que no s’hagi pogut fer per la declaració de l’estat d’alarma provocat per la COVID-19 i altres despeses de naturalesa anàloga a les relacionades.

Les sol•licituds de subvenció es tramitaran i es resoldran individualment, així com es vagin rebent i el pagament s’efectuarà en el moment que es resolguin.

«Un dels pilars del pla "Mallorca Reacciona" és l’agilització de l’administració i aquesta convocatòria de subvencions n’és un exemple», ha dit Busquets, qui ha explicat que «les sol•licituds de subvenció es resoldran individualment. Així com es vagin rebent les sol•licituds s’aniran tramitant, no fa falta que es tanqui el termini per presentar sol•licituds per saber si es té o no l’ajuda» i ha afegit que «el pagament de la convocatòria s’efectuarà en el moment de la resolució».

Segons ha explicat la vicepresidenta Bel Busquets, els imports subvencionables varien en funció del nombre de persones en plantilla que tengui l’empresa. En el cas d’autònoms sense treballadors o empreses/autònoms amb una persona assalariada, l’import màxim subvencionable és de 600 euros. En el cas d’empreses/autònoms que tenguin fins a tres treballadors, la subvenció serà d’un màxim  de 1.200,00 euros per beneficiari. I pel que fa a empreses/autònoms que tenguin entre quatre i deu treballadors, l’ajuda màxima serà de 1.800,00 euros per beneficiari.

El termini per presentar les sol•licituds començarà l’1 de juny i s’allargarà fins al 30 de setembre de 2020 o fins que s’exhaureixi la partida de la convocatòria, dotada amb 500.000 euros.

Vídeos

El Consell aprova ajudes a la cultura

Tràmits i procediments relacionats