Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu informació sobre els museus de Mallorca, les exposicions i tot tipus d’activitats que s’hi duen a terme durant tot l’any. També podeu realitzar consultes, descobrir el Museu Krekovic i el Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca i realitzar tràmits relacionats amb el patrimoni museístic.

Des d'aquesta secció es gestiona la tramitació del reconeixement dels museus i col·leccions museogràfiques i el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Mallorca. També s'impulsa la Xarxa de Museus de Mallorca i les activitats culturals relacionades amb el patrimoni museístic i es promou la formació dels professionals dels museus. Així mateix, fomenta l’actuació coordinada i la cooperació entre els museus i actualitza el mapa museístic insular.

El Museu de Mallorca reobre demà al públic amb noves mesures d’higiene i seguretat

El Museu de Mallorca reobre demà al públic amb noves mesures d’higiene i seguretat

(18/05/2020)

Serà obligatori l’ús de mascareta i desinfectar el calçat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivelles, han acompanyat avui la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, en la jornada prèvia a la reobertura del centre al públic, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Tant la presidenta com la vicepresidenta han coincidit en destacar que «és una bona notícia» que els espais culturals tornin a obrir i han explicat que ho fan amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries per preservar la salut de les persones i la integritat de les obres i de l’edifici del Museu. La reobertura al públic d’equipaments culturals forma part del pla del Consell «Mallorca Reacciona»,  que té per objectiu donar suport a la ciutadania i als sectors econòmics de Mallorca per superar els efectes de la covid-19.

«Hem escoltat el sector, hem dissenyat un pla de xoc per ajudar la indústria cultural, perquè és una activitat econòmica clau a Mallorca i una eina fonamental de cohesió social. La crisi derivada de la covid-19 no ha de suposar un retrocés en la cultura i, per això, adoptam les mesures que facin falta per reactivar el sector i fer-ho garantint la seguretat i protecció» ha apuntat la presidenta Cladera.

La vicepresidenta Busquets ha destacat la feina feta per part del Museu de Mallorca durant les setmanes de confinament per donar a conèixer el seu fons i s’ha mostrat convençuda que aquesta difusió haurà animat molta gent a visitar les instal·lacions tot d’una que sigui possible. Busquets ha apel·lat a la responsabilitat individual i ha demanat «prudència i seny» a l’hora d’accedir a les instal·lacions, per preservar la salut i també la cultura que custòdia el Museu. «La cultura és un element cohesionador i serem més forts socialment si gaudim de la cultura», ha afegit Busquets.

La delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivelles, ha insistit en la importància de "continuar complint amb les mesures de seguretat com a responsabilitat individual fins a recuperar la normalitat. Les biblioteques, arxius i museus estan obrint complint amb aquestes mesures marcades pels protocols".

La directora del Museu ha mostrat les mesures d’higiene i seguretat instal·lades al centre per  evitar contagis de la covid-19, entre les quals hidrogel per a rentar-se les mans i una solució desinfectant per a les sabates, que s’han d’aplicar abans d’entrar al Museu de Mallorca. Segons ha explicat Salvà, és important desinfectar el calçat perquè el trespol de l’edifici no es pot fregar freqüentment. Sí que s’incrementarà la neteja i la desinfecció dels banys i de les zones de pas del Museu.

De moment, per accedir al Museu serà obligatori l’ús de mascareta,  l’aforament s’ha reduït a un terç i s’indicarà a cada entrada de sala quantes persones hi poden accedir alhora. L’ascensor només es podrà fer servir en casos excepcionals.

En cas que hi hagi sospita de contaminació d’una peça, s’ha habilitat una sala de quarantena i les substàncies que s’utilitzen per netejar les instal·lacions són desinfectants que no fan malbé les superfícies. En aquesta sala, segons ha explicat Salvà, també s’hi dipositaran les obres que hagin d’entrar o sortir del Museu.
 
El nou horari del Museu és de dimarts a diumenge de 9 a 14 hores i l’entrada és de franc.
 
DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
 
La visita de les autoritats al Museu de Mallorca s’ha fet coincindint amb el Dia Internacional dels Museus, la celebració del qual s’ha traslladat a les xarxes socials per mor de la situació sanitària derivada del coronavirus.
La programació que els centres tenien prevista per celebrar-ho s’ha hagut de modificar. Per tal de promoure la relació museu-societat i mantenir una coherència en les actuacions, des de la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística s’ha proposat que cada museu elabori un audiovisual breu a manera de carta de presentació del centre, per explicar els  objectius i les característiques del museu i mostrar un objecte representatiu del seu fons museogràfic. Avui, s’han publicat els materials elaborats pel Museu de Mallorca, Can Balaguer, Museu del Calçat d’Inca, Arqueològic de Son Fornés, San Bassa Blanca, Marítim de Mallorca, Es Baluard, Museu d’Història de la Ciutat/Castell de Bellver i la Col·lecció Museogràfica

 

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats