Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu informació sobre els museus de Mallorca, les exposicions i tot tipus d’activitats que s’hi duen a terme durant tot l’any. També podeu realitzar consultes, descobrir el Museu Krekovic i el Fons d’Art Contemporani del Consell de Mallorca i realitzar tràmits relacionats amb el patrimoni museístic.

Des d'aquesta secció es gestiona la tramitació del reconeixement dels museus i col·leccions museogràfiques i el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Mallorca. També s'impulsa la Xarxa de Museus de Mallorca i les activitats culturals relacionades amb el patrimoni museístic i es promou la formació dels professionals dels museus. Així mateix, fomenta l’actuació coordinada i la cooperació entre els museus i actualitza el mapa museístic insular.

El Consell se suma a la Museum Week

El Consell se suma a la Museum Week

(05/05/2020)

L’esdeveniment digital enguany se centra en temàtiques relacionades amb la Covid-19

Els Museus i les sales d’exposicions que depenen del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca: Museu de Mallorca, Museu Marítim de Mallorca, la Col·lecció museogràfica del Consell de Mallorca (Museu Krekovic i Capella de la Misericòrdia) i les cases museu que gestiona la Fundació Mallorca Literària (Llorenç Villalonga, Pare Rafel Ginard i Blai Bonet) se sumen a la celebració de la Museum Week, un esdeveniment digital en què participen museus i institucions culturals d'arreu del món i que enguany serà entre l’11 i el 17 de maig. Aquests equipaments culturals, molt actius a xarxes durant el confinament amb iniciatives com #ElsMuseusaCasa, continuaran així amb la difusió dels seus fons.

Com és habitual, l'organització de la Museum Week proposa compartir continguts relacionats amb una etiqueta diferent cada dia durant la setmana que dura la iniciativa. Enguany, el lema és “togetherness”, que vol dir unió, i les etiquetes fan referència a l’actualitat i a la situació derivada de la Covid-19.

Així, les etiquetes d’enguany són: dilluns 11, #HeroisMW #heroesMW; dimarts 12 de maig, #CulturaenQuarantenaMW #CultureInQuarantineMW; dimecres 13 de maig, #JuntsMW #togetherMW; dijous14 de maig, #MomentsMuseuMW #MuseumMomentsMW; divendres 15 de maig, #ClimaMW #climateMW; dissabte 16 de maig, #TecnologiaMW #technologyMW; diumenge 17 de maig, #SomnisMW #dreamsMW.

A banda dels museus dependents del Consell de Mallorca, altres centres de Mallorca ja han anunciat que se sumaran a la Museum Week. Així ho faran, per exemple, Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma, Museu d'Història de Manacor, Museu Arqueològic de Son Fornés, Museu del Calçat i de la Indústria, Museu Balear de Ciències Naturals, Can Xoroi, Fornalutx, Museu de Pollença, Museu d'Art Sacre de Mallorca, Can Prunera Museu Modernista. També ha anunciat  que hi participarà el Museu de Menorca.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats