Vés enrere Cladera defensa a Santa Eugènia el paper de l’Oficina de Fons Europeus del Consell

Cladera defensa a Santa Eugènia el paper de l’Oficina de Fons Europeus del Consell

(28/03/2023)

Ho ha fet durant la presentació del projecte de rehabilitació de l’ajuntament antic, un dels sis projectes aprovats pel Pla de Rehabilitació d’Edificis Públics a Mallorca amb ajuda del Consell

La institució insular ha demanat al Govern que se declarin estratègics els projectes PIREP

“A Mallorca ja arriben els fons Next Generation provinents d’Europa i l’Oficina de Fons Europeus que vàrem crear ens ha demostrat que va ser una decisió encertada, ja que ara mateix estam gestionant 125 milions d’euros en 70 projectes, ja sigui amb projectes propis com amb projectes municipals”. Així ha defensat la presidenta Cladera la posada en marxa de l’Oficina de Fons Europeus de la institució insular, una eina pròpia i de suport “per fer arribar els fons europeus a tot el territori de Mallorca”.

Ho ha dit durant una visita a l’ajuntament antic de Santa Eugènia, un edifici que se rehabilitarà de manera integral gràcies a una ajuda dels fons europeus, un projecte municipal tramitat per l’OFE insular. De fet és un dels sis projectes aprovats a Mallorca dins el Pla d’impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics.

La inversió total serà d’1,6 milions, dels quals 1,3 corresponen a fons Next Generation i la resta és aportació municipal. El projecte preveu la rehabilitació integral de l’edifici, que inclou la reforma i modernització de la biblioteca, i on s’hi ubicarà l’oficina de la Policia Local, un casal de joves, una aula de formació, una sala polivalent i un espai per a associacions del municipi.

El batle de Santa Eugènia, Joan Riutort, s’ha mostrat agraït al Consell pel suport que ha rebut per part del Consell. “Sense la seva ajuda això no hagués estat possible, la gestió de fons europeus és complicada per noltros i necessitàvem molt de suport, un suport que hem trobat en l’Oficina del Consell” ha dit.

Cladera, que ha estat acompanyada pel conseller de Presidència, Javier de Juan, i la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós, així com el tinent de batle, Josep Lluís Urraca, ha recordat l’impuls que ha fet el Consell aquesta legislatura per donar suport als municipis, entre ells, Santa Eugènia. “Aquesta legislatura hem invertit aquí més de dos milions d’euros que han servit a l’ajuntament, per exemple, per comprar solars on fer habitatges públics, millorar equipaments esportius municipals, arreglar places i carrers i, en definitiva, millorar la qualitat de vida dels taujans i taujanes”.

Vídeos

visita