La Clota estrena Reines de Shakespeare, dirigida per Pitus Fernández, a la Sala Petita

La Clota estrena Reines de Shakespeare, dirigida per Pitus Fernández, a la Sala Petita

(17/09/2020)

Una coproducció del Teatre Principal de Palma i el de Maó

La companyia menorquina La Clota estrenarà demà divendres 18 de setembre a la Sala Petita el muntatge teatral Reines de Shakespeare, una peça dirigida per Pitus Fernández amb dramatúrgia de Pau Carrió, en una coproducció del Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó.

Reines de Shakespeare aplega l’art interpretatiu de les actrius Laura Pons, Enka Alonso, Queralt Albinyana i Lydia Sánchez, i la música en directe d’Ícar Toset. Signa el vestuari Mireia Costa, la il·luminació és a càrrec de Joan Borràs i l’escenografia, de Santi Capó, Pere Fiol i el mateix Pitus Fernández.

Durant la presentació del muntatge, Josep Ramon Cerdà, director del Teatre Principal, ha destacat la bona sintonia entre els dos teatres, el Principal de Palma i el de Maó: “una col·laboració que hauríem d’intensificar més en un futur”. La proposta de coproducció arriba al Principal de Palma a través de la convocatòria de coproduccions i, a més, l’avala la participació de Pitus Fernández com a director de l’obra, “vertadera història viva del teatre illenc”, segons Cerdà.

Personatges “shakespearians”

En aquesta obra, Fernández i Carrió repassen la trajectòria de personatges com Cleopatra, Lady Macbeth, Titània (Somnis d’una nit d’estiu) i Margaret d’Anjou (Ricard III), figures cabdals en l’univers shakespearià. En paraules de Pitus Fernández, aquestes dones “surten o s’escapen de les seves respectives obres i es troben en un mateix, tronat, escenari. Juntes, no desaprofiten l’ocasió, reviuen i comparteixen les passions que sacsegen les seves vides, allò que les converteix alhora en semblants i diferents: el pes de la corona, les fallides promeses d’amor, l’ambició pel poder, el jou dels homes covards, la humiliació, la guerra, la desemparança, la derrota i el desig de morir davant la ignomínia”.

Cal recordar que en acabar la funció del divendres 18, que començarà a les 20 hores, els espectadors podran quedar a un col·loqui amb l’equip artístic. A més, la funció del dissabte 19, que també és a les 20 hores, es retransmetrà en línia, per streaming, al web del Teatre Principal.

Després de les funcions a la Sala Petita, Reines de Shakespeare viatjarà al Teatre Principal de Maó, on s’estrenarà el dissabte 26 de setembre.