Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

La directora de Residus del Consell afirma que el contingent turístic a Mallorca triplica anualment la generació de fems

La directora de Residus del Consell afirma que el contingent turístic a Mallorca triplica anualment la generació de fems

(09/10/2019)

Patrícia Arbona assegura que la clau per la sostenibilitat de l’illa és la “reducció constant” de residus i la implicació de residents i visitants

La directora insular de Residus del Consell, Patrícia Arbona, ha assegurat que les tres “R” –reducció, reducció, reducció- resumeixen la prioritat per garantir la sostenibilitat del medi ambient a Mallorca. Arbona, present a les jornades del Iswa World Congres que es celebra a Bilbao, ha afegit que l’illa “té un model econòmic i social de gran continent” i que és urgent treballar amb el concepte d’economia circular i conscienciació de residents i turistes per garantir un futur sostenible.
 
“Tecnologia i transparència son dos elements imprescindibles per revertir la situació actual”, ha dit Arbona. L’ ecodisseny aplicat a envasos i instal•lacions de tractament de residus i la comunicació constant a la població de les mesures correctores més necessàries “són dos eixos d’aplicació obligada”, ha recordat Arbona. L’ Iswa World Congress ha reunit aquesta setmana a desenes d’experts i especialistes en el tractament de residus. D’altra banda, el Consell declara demà l’emergència climàtica a Mallorca.
 

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats