Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

La consellera Ribot qualifica el medi ambient de “prioritat a l’agenda institucional” en el lliurament dels premis d’Ecovidrio

La consellera Ribot qualifica el medi ambient de “prioritat a l’agenda institucional” en el lliurament dels premis d’Ecovidrio

(22/10/2019)

L’Ajuntament de Palma reb la bandera verde com el municipi que més ha reciclat envasos de vidre durant l’estiu de 2019


La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assegurat que el medi ambient “ha deixat de ser una paraula per convertir-se en prioritat a les institucions”. La titular del departament del Consell ha fet aquestes declaracions durant el lliurament dels guardons concedits per l’empresa Ecovidrio a diversos ajuntaments de Mallorca. 

Els ajuntaments de Muro, Santa Margalida, Santanyí, Manacor, Llucmajor i Palma han estat premiats per les seves campanyes de recollida i reciclatge de residus de vidre durant la present campanya d’Ecovidrio. Els portaveus d’aquesta entitat han treballat amb més d’una vintena de municipis de Mallorca i més de 2.600 representants del sector Horeca (Hotels, restaurants i cafeteries).
Pel que respecta al conjunt de les lles Balears, s’ha aconseguit augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre fins un 11.7% que l’any 2018.
 

Vídeos

Lliurament dels premis d’Ecovidrio

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats