Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

La consellera Ribot anima al sector hoteler a prendre "mesures ràpides i rotundes" en la gestió de residus contra el canvi climàtic

La consellera Ribot anima al sector hoteler a prendre "mesures ràpides i rotundes" en la gestió de residus contra el canvi climàtic

(11/10/2019)

Als darrers anys s'han tractat més de 450.000 tones de residus provinents de restes de demolició de la planta hotelera a Mallorca.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha assegurat avui que les passes que el sector hoteler està donant en la gestió de residus són claus per garantir un territori net a Mallorca en temps d'emergència climàtica. Ribot va afegir que "un creixement sense mesura o la subordinació del medi ambient als beneficis no són opcions defensables".

Ribot ha acudit avui a la presentació dels resultats del conveni entre la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i Mac Insular pel tractament dels residus generats per les empreses hoteleres de l'illa. Als darrers 6 anys més de 450.000 tones de restes de demolició provinents de la planta hotelera s'han tractat a les instal·lacions de Mac Insular per retornar com recursos dins el cicle d’economia circular. "L'equivalent a 200 piscines olímpiques", va concretar la directora de Qualitat i Medi Ambient del servei insular, Francisca Bauzà.

La vicepresidenta executiva de FEHM, María José Aguiló, va recordar que "any darrere any el sector inverteix en el manteniment i adequació dels diferents establiments hotelers a l'illa".

 

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats