Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

El Consell inicia a la platja de Torà un projecte europeu per conscienciar els turistes i evitar residus a les platges

El Consell inicia a la platja de Torà un projecte europeu per conscienciar els turistes i evitar residus a les platges

(26/08/2019)

El programa té com a objectiu desenvolupar eines efectives d’identificació i de mitigació de l’impacte de l’estacionalitat turística en el medi ambient.

El Consell de Mallorca inicia avui una campanya de conscienciació a la platja de Torà, Calvià, dins del marc del programa europeu «BlueIslands. Interreg Mediterranean». A partir d’avui, i fins diumenge 1 de setembre, dos monitors informaran els banyistes d’aquest tram del litoral de les bones pràctiques i de l’ús de la platja, de les 10 h a les 18 h.

El programa «BlueIslands, Interreg Mediterranean» té com a objectiu desenvolupar eines efectives d’identificació i de mitigació de l’impacte de l’estacionalitat turística en el medi ambient. El Consell hi participa amb tècniques d’anàlisi dels residus generats i posant en marxa un pla de sensibilització turística per fomentar el reciclatge.

Set països de la Mediterrània han ofert tres de les seves platges per conèixer els efectes que causa el turisme. El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient de la institució insular encapçala la campanya de conscienciació a nivell estatal, amb la finalitat de potenciar la importància de la netedat de les platges i de tenir-ne cura. S’han agafat com a mostratge les platges de Torà (Calvià), es Cargol (Santanyí) i sa Canova (Artà). 

La partida del programa «BlueIslands, Interreg Mediterranean» és de 210.118 €. La Unió Europea finança el 85 % del pressupost i el Consell participa amb una aportació del 15 %, 31.517,76 €.

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats