Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

El Consell crearà un equip tècnic per assessorar als ajuntaments en la prevenció i recollida de residus

El Consell crearà un equip tècnic per assessorar als ajuntaments en la prevenció i recollida de residus

(08/10/2019)

La mesura és una de les prioritats de Sostenibilitat i Medi Ambient recollida als Acords de Raixa

“El Consell crearà un equip tècnic d’experts per assessorar als ajuntaments de Mallorca en els treballs de prevenció i recollida de residus als municipis de l’illa.” Així ho ha assegurat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. 
La vicepresidenta segona del Consell, present a les jornades del Iswa World Congrés a Bilbao, ha recordat d’aquesta manera una de les conclusions més importants dels Acords de Raixa en matèria mediambiental. La posada en marxa d’aquesta mesura es farà durant l’any 2020 i suposarà el compliment de la Llei de Residus de les Illes i el Pla director sectorial de residus no perillosos.
La directora insular, Patrícia Arbona, que també ha assistir al congrés destaca la “necessitat de dur a terme aquests plans de prevenció de manera coordinada entre administracions per obtenir els millors resultats possibles”
Ribot ha afegit que és el Consell, “com institució més propera a la gent”, es qui ha que garantir que els ajuntaments “disposin de les eines al seu abast per abordar un repte imprescindible”. Els consistoris de l’illa son part essencial en l’estratègia del Consell per abordar la reducció de residus. En 2020 està prevista una reducció del 10% de les quasi 800.000 tones generades a Mallorca anualment. Aquesta xifra haurà d’arribar al 50% a l’any 2030.
 

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats