Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

El Consell de Mallorca elabora, tramita i aprova els Plans Directors Sectorials de residus no perillosos. Aquests son instruments normatius que estableixen la ubicació de les instal·lacions, amb l’objectiu de crear una xarxa propera als municipis on tractar correctament els residus no perillosos que es generen a Mallorca.

Gestiona dos serveis públics insularitzats: el de residus urbans, amb concessió a l’empresa Tirme S.A., i el de residus de construcció i demolició, voluminosos i pneumàtics fora d’ús, amb concessió a l’empresa Mac Insular.

Aprova les tarifes dels diferents residus que tracten els serveis públics i gestiona les fiances de residus d’obra major, les quals son una garantia per a la correcta gestió dels residus de construcció i demolició.

Inspecciona els serveis, i mitjançant el Programa de Mesures i Vigilància Ambiental es realitza un exhaustiu control ambiental de les potencials afectacions al medi i a la població de les instal·lacions.

Tarifes de tractament de residus

“Índústria i consumidors hem de canviar els nostres hàbits davant l'emergència climàtica"

“Índústria i consumidors hem de canviar els nostres hàbits davant l'emergència climàtica"

(07/10/2019)

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, critica el model productiu “d’usar i tirar” al congrés ISWA 2019 que es celebra a Bilbao.

“Ens esperen dies complicats, amb fenòmens meteorològics molt extrems. Indústria i consumidors hem de canviar ja els nostres hàbits de producció i consum”. La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha insistit en la necessitat d’actuar de manera immediata davant el canvi climàtic durant la celebració del Congrés mundial ISWA 2019 que té lloc a Bilbao.

Aquest congrés reuneix alguns dels majors expertes mundials en el tractament de residus i economia circular. Segons les primeres conclusions, les perspectives de futur son “alarmants”. El tractament i reutilització de residus és una de les mesures més prioritàries per frenar la degradació ambiental. Una de les solucions a debat és “produir i consumir pensant en la vida útil dels productes, que es puguin reparar i siguin 100% reciclables”, ha afegit Ribot.

Pel que fa als consumidors, es considera fonamental que triïn només productes amb aquestes condicions de vida reutilitzable. Les jornades que es celebren a Bilbao continuaran fins el pròxim dijous.

Visitau les plantes de tractament de residus

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats