Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Peces de ceràmica, bronze i vidre trobades a la ciutat romana de Pol·lèntia

Peces de ceràmica, bronze i vidre trobades a la ciutat romana de Pol·lèntia

(14/08/2019)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat la ciutat roma de Pol·lèntia  amb el codirector de les excavacions del jaciment, Miquel Àngel Cau, i han explicat  els resultats de la campanya que acaba de finalitzar i en què s'han fet importants troballes a la zona de les tavernes i a la necròpolis de Can Fanals. A la trobada, Busquets ha agraït la feina feta pels centenars de persones que participen en les excavacions

En aquest sentit, la consellera ha destacat la importància de "conèixer, reconèixer el patrimoni per a conservar-lo i saber del nostre passat" i ha recordat que, a banda de les campanyes d'excavacions, el Consell té un equip fent feina tot l'any per realitzar tasques de manteniment, la preparació de les campanyes d'excavació i adequació de materials.

Segons ha explicat Cau, la campanya de 2019 d'excavacions a la ciutat romana de Pol·lèntia (Alcúdia) s'ha centrat per una banda al fòrum de la ciutat amb excavacions al mercat (macellum), a la fortificació bizantina i a les tavernes (botigues i tallers) al nord del fòrum. D'altra banda, s'ha excavat en la necròpolis de Can Fanals al sud de la ciutat i al Camp d'en França en un carrer i pòrtic.

El codirector de les excavacions ha informat que els resultats han estat particularment espectaculars a les tavernes al nord del fòrum a on s'ha excavat un nivell de destrucció de finals del segle III d.C. "A l'interior d'una taverna destruïda per un incendi s'han trobat nombroses ceràmiques i objectes de bronze espectaculars", ha explicat Cau. També a la necròpolis de Can Fanals s'han excavat tombes intactes amb aixovars entre els quals destaquen vasos de vidre i ceràmiques. Per primera vegada, a més, s'ha iniciat l'estudi sistemàtic del territori que envoltava la ciutat romana i que permetrà conèixer millor l'evolució de l'ocupació humana al voltant de Pollentia.

La campanya d'excavacions a Pol·lèntia s'ha desenvolupat durant el mes de juliol amb la participació d'un centenar de persones. Les intervencions ha estat possibles gràcies al Consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia, format per l'Ajuntament d'Alcúdia, Consell de Mallorca, Govern Balear i Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, ICREA, Universitat de Barcelona, Universidad de La Laguna, Universidade Nova de Lisboa, University of Portland, ArchaeoSpain i estudiants d'arqueologia i voluntaris. L'equip està dirigit per Miguel Ángel Cau (ICREA i Universitat de Barcelona), Esther Chávez (Universitat de La Laguna) i Catalina Mas (Universitat de Barcelona).