Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La consellera Aurora Ribot assegura que “per al Consell de Mallorca es prioritari desenvolupar projectes d’economia circular” en la presentació d’ “Hotels circulars” a la seu de TIRME.

La consellera Aurora Ribot assegura que “per al Consell de Mallorca es prioritari desenvolupar projectes d’economia circular” en la presentació d’ “Hotels circulars” a la seu de TIRME.

(23/09/2019)

L’objectiu es que les restes de matèria orgànica que rebutgen els hotels vagi a les plantes de compostatge de TIRME i que el compost resultant sigui adquirit pels pagesos que, al seu torn, vendran els seus productes com fruites, verdures i hortalisses als hotels.

El parc de Tecnologies Ambientals de Son Reus ha acollit avui la presentació del projecte “Hotels Circulars”, una iniciativa per reutilitzar les restes de matèria orgànica que sobren als hotels i donar-los utilitat com a compost al camp mallorquí. La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assegurat que, per al Consell de Mallorca “és prioritari desenvolupar projectes d’economia circular com aquest, integrant diferents actors, reduint l’ impacte ambiental del sector turístic i augmentant la consciència ecològica de les empreses”.

Es calcula que per cada kilogram de restes en surten uns cinc-cents grams de compostatge. El Director General de TIRME, Rafael Guinea ha afirmat que “es tracta d’un projecte pilot que serveix com a motor per a poder aconseguir que la nostra societat sigui més sostenible. De la manera que s’estan fent les coses en els darrers cinquanta anys no anem a cap lloc bonic”.

En representació de diverses cadenes hoteleres –com Melià, Iberostar, Riu i Garden- ha parlat Lourdes Ripoll, portaveu de Melià, que ha dit que “les aliances estratègiques que apareixen en aquest projecte que coordina diferents actors liderats per TIRME, marquen el full de ruta. Amb aquest projecte el sector turístic contribueix a millorar el medi ambient de Mallorca”.

El sector primari, representat per Isabel Vicens d’ Agromallorca, ha agraït que “els hotels facin una aposta pel producte local, perquè d’aquesta manera perviu el paisatge que atrau els turistes que ocupen els hotels” .Joan Socias, de Son March, ha recalcat que “el fet de comprar abono local ha de ser un benefici i un ajut per la pagesia” També Carlos Alonso de WirelessDNA, empresa que subministra els sensors de medició del projecte, ha destacat que l’I+D local aposta per un desenvolupament sostenible.

La Consellera Insular de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot ha tancat l’ acte assegurant que a Mallorca “som quilòmetre zero en indústria turística” i que “la bomba atòmica dels nostres dies es el canvi climàtic i per això cada acte que fem es vital per al medi ambient”.