Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Principal presenta la nova programació, amb la intenció d'atreure el públic més jove

El Principal presenta la nova programació, amb la intenció d'atreure el públic més jove

(17/12/2021)

Durant el primer semestre de 2022, s'oferiran 54 espectacles

El Teatre Principal ha presentat avui matí la nova programació per al primer semestre de 2022, una programació que inclou 54 espectacles entre gener i juny dels més variats gèneres des de circ a òpera sense deixar de banda la dansa, l'espectacle familiar, la música en les més variades disciplines i, naturalment, el teatre.

La presentació de la programació ha tengut lloc al pati del Centre Cultural de la Misericòrdia i ha començat amb un petit tast del muntatge Altres formes (Premi Mallorca de Teatre 2020) de Miquel Àngel Raió, una coproducció del Teatre Principal que s'estrenarà el pròxim mes de març.

Bel Busquets, vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, ha destacat de la programació del Teatre Principal la col·laboració amb els teatres de Mallorca i "la mà estesa a les companyies i als dramaturgs de l'illa", una programació molt variada d'estils que suposa una política de "portes obertes cap a la societat".

Seguidament, el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha explicat que amb "la nova i variada programació volem arribar a tots els públics, volem ajudar a fer que sigui un hàbit anar al teatre, i volem també obrir-nos a nous públics, a aquelles persones que solen anar al teatre. Al Teatre Principal ens fa molt contents veure públic que no hi ha entrat mai".

Sobre l'oferta teatral, Cerdà ha assegurat que "un teatre públic ha de provocar debat entre la ciutadania, no ha de dir com pensar, però sí ha de convidar a pensar i a la reflexió crítica". Amb aquesta premissa, el Teatre Principal ha programat tot un seguit d'obres de teatre amb una forta càrrega social o "amb temàtica aferrada a la realitat social". Bons exemples són Prostitución, dirigida per Andrés Lima i protagonitzada per Carmen Machi (8 i 9 de gener); Tanatologia, de Xavier Uriz (11, 12 i 13 de febrer); 360 grams, d'Ada Vilaró, sobre el càncer de mama (4 i 5 de febrer); Nevermore, sobre el desastre del Prestige (27 de març); Shock 1 i Shock 2, dues obres dirigides per Andrés Lima, amb Guillermo Toledo i Alba Flores, que repassa la societat occidental del segle XX (2 i 3 d'abril); Fake, de Rafa Gallego, una coproducció del Principal sobre les notícies falses i la corrupció política (22 i 23 d'abril) o Los Remedios, guanyadora de dos premis Max, sobre el barri sevillà del mateix nom (30 d'abril).

L'oferta teatral es completa amb Federico García (21 de gener), El fingidor (28 i 29 de gener), Cony (11 i 13 de març), El mercader de Venècia (19 i 20 de març), El cuaderno de Pitágoras (25 de març), Mare de sucre (9 d'abril); El porc (15 i 17 d'abril); Les irresponsables (24 d'abril), Guia de supervivència per al desgel (28 i 29 d'abril), Bodas de sangre (7 i 8 de maig), Tito Andrónico (14 de maig), Final de partida (22 de maig), Con lo bien que estábamos (17 de juny), Infanticida (25 de juny) i Arminda (26 de juny).
En la part musical, destaquen concert com els de Niño de Elche i Soleá Morente i Kiki Morente, emmarcats en Festival Paco de Lucía Flamenco Palma (9 i 10 de març); l'espectacle de David Ordinas No som tan bona persona (8 de març), o el d'Els Pets, en col·laboració amb l'Obra Cultural Balear (1 de maig); i també els de Cabot (4 de gener), Ovella negra (16 d'abril), Entrada anticipada (3 de maig), Xavibo (15 de juny) i el de la banda mallorquina Urtain, que s'enregistrarà com a disc en directe (19 de juny).

El circ també serà present a la programació del primer semestre del Teatre Principal amb La Clownètica, un concert que oferiran els pallassos de La sonrisa médica (2 de gener) i Peus Dalt, un espectacle de circ contemporani de la companyia valenciana de Pau Portabella (25 de març).
Els espectacles per als més petits de la casa també figuren a la programació amb Ikimilikilik, de la prestigiosa Marie de Jongh (7 de gener); Bye Bye Monstre, de la reputada companyia de teatre musical Dagoll Dagom amb Dàmaris Gelabert (20 de març); i Camí a l'escola, una emotiva història basada en fets reals de La Rous Teatro (10 de juny).

La dansa estarà representada a la programació per Le quattro stagioni, de Laura Girotto (30 de gener), Mucha Muchacha (4 i 5 de maig) i Hidden (6 de maig), aquests dos últims espectacles formant part del festival Palmadansa.

I per descomptat, la música lírica no pot falta al Teatre Principal. La XXXVI Temporada d'Òpera continuarà amb Un ballo in maschera, de Verdi (26 i 28 de febrer i 2 de març); Stabat mater, de Rossini, per l'Acadèmia 1830 (10 d'abril); Les voix (6 i 8 de maig); i Contes d'Hoffmann, d'Offenbach (10, 11 i 12 de juny). A tot això, cal afegir el concert Cançons per n'Emma, que oferirà el Cor del Teatre Principal amb un selecte grup de solistes (28 de maig).