Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell se suma al Pla d’Inversions Estratègiques 2030 integrant projectes del pla insular “Mallorca Circular”

El Consell se suma al Pla d’Inversions Estratègiques 2030 integrant projectes del pla insular “Mallorca Circular”

(01/10/2021)

El Consell de Mallorca, de la mà del Govern, ajuntaments i agents socials i econòmics tendrà un paper actiu en el desenvolupament de l’Estratègia d’Inversions Illes Balears 2030 que s’ha presentat públicament avui dematí. Es tracta d’un pla impulsat pel Govern, consensuat i participat amb les principals institucions, agents socials, partits polítics i societat civil, dins l’anomenat Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Illes Balears, un document detallat de les actuacions que es consideren fonamentals per avançar cap al futur amb el suport dels fons europeus.

«Mallorca ha resistit la pandèmia amb moltes dificultats s’ha recuperat de forma destacada i ara toca transformar amb l’oportunitat que ens donen els fons europeus i aquest pla estratègic, que era necessari per fer una Mallorca més digital més verda, més igualitària, i apostar per la diversificació econòmica i la sostenibilitat» ha expressat la presidenta Cladera durant l’acte de presentació del Pla, on també ha destacat la capacitat d’entesa i de sumar esforços que han demostrat les institucions, agents, formacions i entitats que s’han volgut sumar a aquesta estratègia. 

«És un punt de partida i al Consell hi serem presents de manera activa. Ja fa estona que treballam en aquesta transformació a través del pla Mallorca Circular i també a través dels ajuntaments» ha dit Cladera, qui ha detallat alguns dels projectes inclosos al pla insular per ser finançats amb els fons europeus de recuperació i que s’inclouen a dins l’Estratègia d’inversions 2030. 

Cladera ha destacat el paper del Consell de Mallorca com a agent actiu en la gestió dels fons europeus, ja sigui com a impulsors o com a col•laboradors i ha posat en valor la posada en marxa de l’Oficina de Gestió de projectes europeus, per fer arribar els fons de recuperació a tot el territori donant suport als ajuntament més petits.

Entre els projectes impulsats pel Consell hi ha projectes enfocats a l’evolució del model turístic, millora de la gestió dels residus i sostenibilitat, cohesió social, innovació i diversificació econòmica.

  • Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca, com a eina que permeti la monitorització i el desenvolupament del turisme sostenible amb l’objectiu de trobar l’equilibri territorial de l’activitat turística a l’illa i implementar la intel•ligència turística. 
  • Modernització i reconversió de zones madures i abordatge del turisme d’excessos
  • Foment de l’economia circular en el sector turístic
  • Plantes de compostatge per al tractament descentralitzat de la matèria orgànica que permetrà reduir emissions i produir un compost ecològic que beneficiarà al nostre sector primari a preus molt més competitius.
  • Creació d’una planta de generació d’hidrogen circular a partir de l’energia produïda en la planta de valorització energètica de Son Reus
  • Recuperació de patrimoni per a la creació de centres internacionals d’art i cultura, com ara el Sindicat de Felanitx. 
  • Ampliació de la xarxa residencial, amb la creació de 400 noves places residencials, i construcció de centres de dia, així com inversions en l’àmbit d’inclusió social
  • Inclusió del Museu Marítim de Mallorca en el projecte d’impuls del Pol Marí, amb la creació d’un pol d’excel•lència en ciències i tecnologies marines, que aprofundeixi en el coneixement del medi marí, permeti definir prioritats per a la seva cura i sostenibilitat, i promogui la transferència dels resultats de la recerca i millori la competitivitat de les empreses del sector marítim. 

A més dels projectes impulsats pel Consell al pla Mallorca Circular, la institució insular també col·laborarà activament en accions d’eficiència energètica, mobilitat urbana sostenible i millora del cicle de l’aigua a través de projectes als municipis.

Vídeos

Balears 2030