Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell engega el pla pilot d’una app d’incidències urbanes a Manacor

El Consell engega el pla pilot d’una app d’incidències urbanes a Manacor

(03/01/2020)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han presentat l’aplicació mòbil El Teu Ajuntament que permet comunicar les incidències que es detectin a espais públics del municipi. Els han acompanyat el tercer tinent de batle de Manacor, Carles Grimalt, i el gerent del Consorci TIC Mallorca, Miquel Lluís Mestre, ens encarregat de desenvolupar l’app. 

Amb aquesta aplicació mòbil, qui vulgui pot fer arribar a través del seu dispositiu informació sobre incidències que es trobin en la via pública, edificis, equipaments municipals, clavegueram, enllumenat i també donar avís sobre altres qüestions com ara l’acumulació d’escombraries, la denúncia d’actes vandàlics o la detecció d’animals al carrer. A més, l’app permet adjuntar imatges relacionades amb els fets i detectar-ne la ubicació mitjançant la geolocalització. 

El conseller Alzamora ha explicat que amb aquesta eina de gestió «feim una passa més en les actuacions del Consell a favor dels municipis, ja que complementam les subvencions, els plans d’obres i serveis o els ajuts per a PAESC amb una eina digital que contribueix a la participació ciutadana i a la millora dels pobles». També, ha volgut remarcar que «el Consell està compromès amb els ajuntaments d’aquesta illa. Feim inversions i polítiques perquè la ciutadania tengui millors serveis i infraestructures municipals, i aquesta app precisament contribueix a millorar-los». 

Per al batle de Manacor, Miquel Oliver, és una aplicació que, per una banda, millora el municipi i la vida de la ciutadania i, per altra, ofereix agilitat, flexibilitat i immediatesa als ciutadans i ciutadanes que es volen dirigir a l'administració i exposar una problemàtica. Així, ha coincidit amb el tinent de batle Carles Grimalt: «L'aplicació ens ajudarà a protocol·litzar la relació amb els ciutadans».

Oliver ha afegit que l'aplicació d'incidències municipals va «en línia amb els processos participatius que hem establert, com assemblees ciutadanes, trobades que hem anat fent per diferents motius...» i forma part del procés d'obertura i de transparència de l'equip de govern de Manacor. «L'aplicació servirà per acostar-nos una mica més a la ciutadania, tal com ha volgut el nostre equip de govern des del principi», ha conclòs. 

Pel que fa a la gestió de les incidències rebudes, l’Ajuntament té una persona encarregada de gestionar-les des d'una plataforma interna i romanen sempre anònimes. A més, la persona que avisa de la incidència en pot fer un seguiment des de la mateixa aplicació, que també inclou un enllaç directe al web municipal i a les notícies del consistori. Segons Miquel Lluís Mestre, s'ha volgut que aquesta aplicació «sigui un canal de comunicació no només de la ciutadania cap a l'Ajuntament, sinó també de l'Ajuntament cap a la ciutadania».

El pla pilot de l’app El Teu Ajuntament es va llançar la darrera setmana de desembre i està disponible per a dispositius Android i iOS. TIC Mallorca ha comptat amb la col·laboració de l'empresa mallorquina Bitgrup per desenvolupar l'aplicació. En aquest moment aquesta app també funciona amb el pla pilot als municipis Consell, Sóller i Vilafranca, i s'hi poden adherir tots els ens consorciats a TIC Mallorca. 

El seu gerent ha fet referència a les grans possibilitats de l'aplicació: «hem engegat el servei amb la demanda inicial dels ajuntaments, és a dir, un sistema de comunicació d'incidències, però evidentment anirà evolucionant a partir d'aquestes proves pilot que estam fent i, a mesura que s'hi adhereixin més ajuntaments, podríem ampliar serveis». De fet, Miquel Lluís Mestre ha parlat també de dades obertes, ja que, en haver-hi més ajuntaments amb l'aplicació, «podrem tenir un catàleg de dades obertes, anònimes, d'incidències municipals i podrem veure quines són les més comunes i, així, contribuir a l'elecció i al desenvolupament de les polítiques més adients».