Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell destina 30.000 euros a fomentar l’economia social i solidària a Mallorca

El Consell destina 30.000 euros a fomentar l’economia social i solidària a Mallorca

(16/04/2021)

L’Associació Mercat Social Illes Balears desenvoluparà accions previstes en un Pacte aprovat per unanimitat a la institució insular

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha signat un conveni amb el president de l’Associació Mercat Social Illes Balears, Jordi López, per tal de regular la subvenció que aquesta entitat ha rebut del Consell insular per desenvolupar les activitats previstes en el Pacte per al foment de l’economia social i solidària i el desenvolupament local Mallorca .

El passat mes de juliol, el Consell de Mallorca i tots els grups polítics que hi tenen representació van signar aquest pacte amb Mercat Social. S’hi ha continuat treballant a través d’una comissió de seguiment i, el mes passat, el ple de la institució insular va acordar destinar 30.000 euros al seu desenvolupament. 

Segons el conseller Alzamora, «desenvolupar una estratègia a favor de l’economia social requereix un compromís real, i per això és tan important aquesta ajuda econòmica per poder-la desenvolupar. L’objectiu és aconseguir una economia més humana i sostenible i així contribuir a la diversificació econòmica».

Aquesta aportació servirà per realitzar activitats canalitzades a través de tres eixos d’acció. En primer lloc, es treballarà per potenciar i afavorir la creació d’empreses d’economia social a nivell local (cooperatives de treball, de consum i de serveis, empreses d'inserció, iniciatives econòmiques del Tercer Sector Social...), així com per consolidar les empreses i iniciatives ja existents. Així, per exemple, Mercat Social utilitzarà la seva nova seu a Son Sardina de Palma per establir una incubadora i un espai de coworking.

En segon lloc, es difondran els beneficis de l’economia social i solidària. Aquesta sensibilització i visibilització del sector es farà a la societat en general i, específicament, a les administracions i agents de promoció econòmica de l’àmbit local. Per això, es preveuen catàlegs de serveis o la participació en fires locals.

Per últim, per a l'extensió l’economia social i sostenible és fonamental reforçar la formació, tant del propi sector per millorar la seva capacitat de gestió i qualificació i la seva cohesió interna, com d'altres actors que s'han identificat com a rellevants. Per tant, Mercat Social també oferirà accions formatives sobre, per exemple, compra pública responsable o emprenedoria social col·lectiva.