Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca tramita 30 sol·licituds d'ajudes de particulars i una d'una empresa afectada pel cap de fibló

El Consell de Mallorca tramita 30 sol·licituds d'ajudes de particulars i una d'una empresa afectada pel cap de fibló

(25/01/2021)

La institució també subvencionarà un projecte de l'ajuntament de Banyalbufar per reparar els danys que va ocasionar el temporal

L'ajuntament de Banyalbufar s'ha acollit a les ajudes extraordinàries que va crear el Consell de Mallorca específiques per reparar els danys provocats pel cap de fibló. Es tracta d'una nova ínia d'ajuda, adreçada als municipis afectats pel temporal inclosa en les subvencions especials del Consorci Serra de Tramuntana que compta amb un milió d'euros i que forma part del Mallorca Reacciona.

Els municipis que es varen veure afectats pel cap de fibló tenien la possibilitat de demanar un tercer projecte de 50.000 euros, mentre que la resta de municipis de la Serra podien presentar dos projectes com a màxim, un amb un valor de 50.000 euros i l'altre, de 20.000 euros.

Posteriorment a la presentació de la convocatòria pels ajuntaments que es va dur a terme el mes d'octubre, el Consell de Mallorca també va posar en marxa una línia d'ajudes de 180.000 euros adreçada a particulars i empreses agropecuàries que siguin propietaris d'immobles o parcel·les a Banyalbufar, Esporles o Valldemossa, els municipis més afectats per la catàstrofe meteorològica. En total han estat 31 -30 de particulars i una d'una empresa- les sol·licituds presentades fins a la data de finalització de la convocatòria, el divendres, 22 de gener de 2021. De les 31, la majoria, 21 concretament, són actuacions ubicades al terme municipal de Banyalbufar, les deu restants són: 7 a Esporles i 3 a Valldemossa. La xifra econòmica total de sol·licituds no supera la quantitat aportada pel Consell, ja que sumen aproximadament uns 152.0000 euros.

"Aquestes ajudes són una mostra del nostre compromís amb els municipis de la Serra i també de la capacitat d'adaptació del Consell a circumstàncies excepcionals i l'especial sensibilitat que té la institució cap a aquest territori que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco", ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías. La consellera també ha explicat que es va ampliar el termini a 30 hàbils, quan normalment és de 15 dies, amb l'objectiu que tothom hagi tengut temps a demanar l'ajuda. Garcías que ha valorat molt positivament la resposta obtinguda, ha assenyalat que se subvenciona un màxim de 5.000 euros per sol·licitud i que es finança el 100% de la reparació dels danys, si no supera aquesta quantitat.

El Departament de Territori posarà personal tècnic al servei dels ajuntaments per comprovar i poder fer seguiment de les sol·licituds. Aquesta col·laboració entre els ajuntaments i el Consell de Mallorca, agilitzarà la concessió de les ajudes, ja que servirà per escurçar terminis.