Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#BiblioMallorcaDesescalada

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

#BiblioMallorcaDesdeCasa

A les xarxes socials de @Bibliomallorca (Facebook, Twitter i Pinterest) trobareu propostes d’activitats i recursos interessants sobre llibres, biblioteques i pel·lícules en línia i d'accés lliure. Continuam incorporant novetats per fer-vos passar el confinament de la millor manera possible.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

La Biblioteca de Cultura Artesana reobre amb instal·lacions millorades i horari ampliat

La Biblioteca de Cultura Artesana reobre amb instal·lacions millorades i horari ampliat

(07/01/2020)

El nou horari és de dilluns a divendres, de 8.30 h a 20.30 h; dissabte, de 9.30 h a 13.45 h.

La Biblioteca de Cultura Artesana del Consell de Mallorca, ubicada al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma, ha reobert avui, després d’unes setmanes en obres per a la millora i renovació de les instal·lacions. A més, estrena horari. A partir d’avui les persones usuàries de la Biblioteca podran accedir-hi de dilluns a divendres, de 8.30 h a 20.30 h; dissabte, de 9.30 h a 13.45 h.

Entre les millores que s’hi han fet destaca el canvi del paviment, per un de més modern i higiènic. S’hi ha millorat el sistema de ventilació, amb l’objectiu d’afavorir la renovació de l’aire dins la biblioteca; s’han pintat les parets i s’ha aplicat un tractament a les prestatgeries de fusta.

També s’hi ha fet una redistribució del mobiliari, per millorar el servei i la comoditat de les persones usuàries de la biblioteca.

 

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats