Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#BiblioMallorcaDesescalada

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

#BiblioMallorcaDesdeCasa

A les xarxes socials de @Bibliomallorca (Facebook, Twitter i Pinterest) trobareu propostes d’activitats i recursos interessants sobre llibres, biblioteques i pel·lícules en línia i d'accés lliure. Continuam incorporant novetats per fer-vos passar el confinament de la millor manera possible.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

La Biblioteca de Cultura Artesana, líder en gestió de qualitat

La Biblioteca de Cultura Artesana, líder en gestió de qualitat

(04/06/2019)

La Biblioteca de Cultura Artesana (BCA), depenent del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha renovat aquest 2019 el certificat de qualitat que atorga AENOR, que reconeix la qualitat en la gestió dels diferents serveis que ofereix la biblioteca. Una distinció que només comparteix, a tota Mallorca, amb el Servei de Biblioteques de la Universitat de les Illes Balears.

La Biblioteca de Cultura Artesana va aconseguir l’any 2007, per primera vegada, el certificat de qualitat ISO 9001:2015 que acredita que la biblioteca compleix els requisits de qualitat d’aquesta norma internacional. Des de llavors ençà, la BCA ha passat amb èxit totes les auditories i ha renovat el segell de qualitat que atorga l’Associació Espanyola de Normalització (AENOR).

Les bases del sistema de gestió de qualitat de la BCA es basa en la planificació i el treball per objectius, la satisfacció de l’usuari, la millora continua, l’establiment de procediments per cada procés de treball i l’evolució.

En l’informe de l’auditoria de Renovació es constata un augment de préstecs en general (7%) i de préstec de llibres (9%). També destaca l’increment del préstec de llibres electrònics en un 139% el 2018 respecte l’any anterior.

Alguns dels punts forts que s’extreuen de la darrera auditoria són l’adhesió al Projecte Joves Qualificats del SOIB, que ha permès reforçar el servei amb dues persones durant un any; el projecte d’instal·lació d’aparells que registren les condicions de temperatura i humitat en els dipòsits de documents i el descens en un 16% de la morositat respecte l’any anterior.

Entre els objectius derivats de l’any passat destaquen la digitalització d’un 20% de les publicacions periòdiques locals de domini públic, la digitalització i accés en línea d’alguns manuscrits de la BCA i l’aplicació de mesures de conservació al fons especial Forteza-Rey.

Alguns reptes de la BCA per aquest 2019 són la revisió de tota la col·lecció de llibres, tret de la secció local i el fons antic i l’aplicació de mesures de conservació de fullets antics.

La Biblioteca de Cultura Artesana és la única biblioteca pública de Mallorca que compta amb el certificat de qualitat d’AENOR juntament amb els Serveis de Biblioteques de la UIB.

Ubicada al Centre Cultural la Misericòrdica, la BCA va cumplir l’any passat 90 anys de vida i acull en el seu fons general 72.000 documents en diferents suports.

 

 

¿¿¿¿¿¿¿

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats