Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#NovaNormalitat

Fins nou avís, la Biblioteca Lluís Alemany reobre per als investigadors de dilluns a divendres de 9'00 a 14'00 hores. Cal sol·licitar cita prèvia als telèfons: 971 219 539 / 971 219 540 o 971 219 541.   

#NovaNormalitat

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

La Biblioteca de Cultura Artesana, a punt per reobrir dilluns 18

La Biblioteca de Cultura Artesana, a punt per reobrir dilluns 18

(15/05/2020)

El Museu de Mallorca obre al públic dimarts 19 de maig

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, hn visitat avui la Biblioteca de Cultura Artesana (BCA), una vegada finalitzats els preparatius per a la reobertura, el pròxim dilluns  18, després del tancament, per mor de l’estat d’alarma derivat del coronavirus. La biblioteca ha instal·lat mampares entre personal bibliotecari i persones usuàries, entre altres mesures de seguretat, i només reprèn el servei de préstec i les altes de carnets. Romandrà oberta de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i els horabaixes de dilluns i dimecres, de 17 a 19.30 h.

Busquets ha considerat «molt bona notícia que la BCA pugui començar a prestar alguns serveis dilluns i que el Museu de Mallorca ja estigui en condicions de reobrir dimarts, perquè és una mostra que Mallorca reacciona i va recuperant la normalitat, i també és una gran responsabilitat». En aquest sentit, ha agraït la feina feta pel personal de la BCA per adequar les instal·lacions, de manera que ara «és un espai segur, tant per a bibliotecaris com per a usuaris».

La vicepresidenta també ha recordat que «tot i que es van recuperant espais i drets, la situació encara no és normal, perquè el coronavirus se segueix contagiant, i ha apel·lat a la responsabilitat individual a l’hora d’accedir als espais públics i seguir les normes».

Així, la BCA ha instal·lat també a l’entrada cartells informatius sobre les condicions de reobertura i les normes de seguretat, on es recorda que només es reprèn el servei de préstec (devolucions, renovacions i reserves) i les altes de carnets i insta les persones usuàries a seguir les indicacions de distància i d’higiene que ajuden a prevenir els contagis de coronavirus.

Busquets ha detallat que només es podrà accedir a la zona del taulell on s’han instal·lat les mampares per a l’atenció al públic i ha explicat que s’ha habilitat una bústia per a les devolucions a l’entrada de via de Roma, 1. «Els exemplars que es retornin romandran 14 dies en un espai habilitat especialment, per a la quarantena dels materials que hagin estat manipulats o que venguin de fora de la BCA, abans de tornar-los a prestar», ha afegit la vicepresidenta i consellera. Pel que fa a les normes de seguretat, «són una adaptació a la realitat de la BCA de les normes generals, com ara rentar-se les mans, mantenir la distància de seguretat de 2 metres (per això s’ha limitat l’aforament a 5 persones) i evitar tocar mobiliari, parets i portes». Només el personal bibliotecari tindrà accés a la col·lecció.

Durant la visita a la BCA, la vicepresidenta Bel Busquets ha confirmat que la reobertura del Museu de Mallorca està prevista per al pròxim dimarts 19 de maig, un dia després del Dia Internacional dels Museus, que enguany cau en dilluns, dia de tancament dels museus. Busquets ha explicat que «el Museu tendrà un nou horari en aquesta reobertura, de dimarts a diumenge de 9 a 14 h, i que també ha instal·lat mesures físiques de protecció de les obres i per a la seguretat de les persones, a més d’una reducció de la capacitat de les sales».

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats