Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#NovaNormalitat

Fins nou avís, la Biblioteca Lluís Alemany reobre per als investigadors de dilluns a divendres de 9'00 a 14'00 hores. Cal sol·licitar cita prèvia als telèfons: 971 219 539 / 971 219 540 o 971 219 541.   

#NovaNormalitat

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

La BCA trasllada a les xarxes socials les seves «Xerrades a la biblioteca»

La BCA trasllada a les xarxes socials les seves «Xerrades a la biblioteca»

(26/05/2020)

Es tracta d’un cicle de conferències organitzades per la Biblioteca de Cultura Artesana i relacionades amb el seu fons.

La Biblioteca de Cultura Artesana ha adaptat el cicle de conferències «Xerrades a la biblioteca» perquè es pugui iniciar a les xarxes socials. Es tracta de quatre xerrades de temàtica variada i relacionades amb el fons de la biblioteca. Així, la primera xerrada, «Canvi climàtic: passat, present i futur», a càrrec del meteoròleg Joan Barceló, s’emetrà en directe el pròxim dijous 4 de juny, a les 18.30 h, a través del perfil de Facebook de la BCA i del canal de YouTube de la biblioteca.

El cicle complet consta de quatre conferències sobre temes d’actualitat, cultura popular i tradicions i preveu les xerrades següents: «Canvi climàtic: passat, present i futur», a càrrec de Joan Barceló; «Història de la cuina mallorquina», de Miquel Vicens, Calent; «Mitologia i astronomia», d’Antoni Janer Torrens; «La roda de l’any festa a festa», de Caterina Valriu. Per complementar l’activitat, la biblioteca elaborarà i oferirà als participants diferent material informatiu, com ara bibliografia, guies de lectura o centres d’interès, relacionat amb la temàtica de cada conferència.

De moment s’han traslladat a les xarxes socials les dues primeres, per als dies 4 i 18 de juny, a l’espera de saber si serà possible fer-les de manera presencial en les dates que estan previstes i, en aquest cas, en quines condicions.

«Xerrades a la biblioteca» forma part de tota una sèrie d’activitats que organitza la Biblioteca de Cultura Artesana durant tot l’any, amb l’objectiu de fomentar la lectura i difondre’n el fons. A més, amb iniciatives com aquesta també s’ofereix un espai de relació i creació on compartir opinions i experiències per a persones usuàries habituals, alhora que s’obre a públics nous.

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats