Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#BiblioMallorcaDesescalada

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

#BiblioMallorcaDesdeCasa

A les xarxes socials de @Bibliomallorca (Facebook, Twitter i Pinterest) trobareu propostes d’activitats i recursos interessants sobre llibres, biblioteques i pel·lícules en línia i d'accés lliure. Continuam incorporant novetats per fer-vos passar el confinament de la millor manera possible.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

El nou CACIM comença a rodar per Mallorca

El nou CACIM comença a rodar per Mallorca

(29/11/2019)

Cultura posa a disposició dels Ajuntaments 800.000 euros i més de 500 activitats culturals

Avui dematí representants de diferents ajuntaments de Mallorca, tècnics i regidors i regidores de Cultura i responsables de biblioteques municipals, han pogut conèixer un petit tast de l’oferta de les activitats incloses al Catàleg d’Activitats Culturals del Consell Insular de Mallorca (CACIM) i entrevistar-se amb les persones que impulse aquests projectes.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha estat l’encarregada d’inaugurar aquestes jornades juntament amb Magdalena Perelló, batlessa de Llubí, municipi on ha tengut lloc la trobada.

Durant la seva intervenció Busquets ha instat els consistoris a aprofitar les subvencions que Cultura posa a la seva disposició per a programar activitats culturals, així com el catàleg d’activitats que s’ha elaborat i que ja consta de 500 propostes culturals de 9 disciplines diferents.

Hi han participat companyies com Serena’s Zahnke, Teatrix, Swing, Nat Projectes. Serveis Culturals i ambientals, Cultur-UP, Té a tres, Duo Soniante, Laboratori de Somnis, Cimena Rodat Mallorca, La Fornal d’espectacles, Arquitectives, CIA Unaiuna, Cultural-ment SC i el Teatre Principal de Palma, que ha oferit col·laboració als consistoris i a les companyies.

 

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats