Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

#BiblioMallorcaDesescalada

La BCA reobre les portes amb serveis restringits i nou horari: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i dilluns i dimecres de 17 a 19.30 h.   

#BiblioMallorcaDesdeCasa

A les xarxes socials de @Bibliomallorca (Facebook, Twitter i Pinterest) trobareu propostes d’activitats i recursos interessants sobre llibres, biblioteques i pel·lícules en línia i d'accés lliure. Continuam incorporant novetats per fer-vos passar el confinament de la millor manera possible.   

El Consell de Mallorca gestiona quatre biblioteques dipositàries d’un important patrimoni documental: la Biblioteca de Cultura Artesana, la Biblioteca Lluís Alemany, la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu General i la Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. També dóna suport a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, impulsant aspectes com la formació del personal, el treball en xarxa o l’aplicació de les noves tecnologies, així com l’organització d’activitats de foment de la lectura.

A la Biblioteca virtual trobareu tota la informació i serveis de les biblioteques associades, així com catàlegs, recursos i gestions en línia.

Bona lectura!

Què feim?

Cultura i Felanitx signen el nou conveni de biblioteques

Cultura i Felanitx signen el nou conveni de biblioteques

(03/10/2019)

Les biblioteques de Felanitx i Portocolom es podran beneficiar dels avantatges que ofereix la Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Avui, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, han signat el conveni per al desenvolupament i l’ordenació dels serveis bibliotecaris públics del municipi que implica l’adhesió de les biblioteques de Felanitx i Portocolom a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

L’objectiu d’aquest conveni és actualitzar els serveis i dotacions de les biblioteques públiques municipals, «perquè han de ser un exemple de cultura, coneixement i informació a l’abast de tothom, i les institucions públiques tenim l’obligació de donar tot el suport necessari perquè així sigui», ha dit Busquets durant la signatura.

En aquest sentit, la consellera de Cultura ha reiterat el seu compromís perquè les biblioteques públiques municipals de l’illa siguin «paradigma de la igualtat d’oportunitats, perquè estan obertes a tothom i posen tot el seu fons a l’abast de la ciutadania».

En virtut del document, el Consell es compromet a subministrar novetats bibliogràfiques; coordinar del préstec interbibliotecari; mantenir el catàleg col•lectiu del sistema insular de biblioteques; formar el personal de la biblioteca, i també oferir activitats de foment de lectura a les biblioteques municipals.

El conveni també inclou mesures per millorar aquestes infraestructures culturals, com és el compromís que assumeixen els ajuntaments d’elaborar un pla director municipal del servei de biblioteca pública en el termini de dos anys. Un document que ha d’incloure tant les estratègies de millora del servei com també estratègies de gestió –tipus de serveis que s’oferiran, política de col•lecció, gestió econòmica, coordinació amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, etc.

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca fa més de trenta anys que funciona i actualment en formen part biblioteques municipals i també les dues pròpies del Consell –la Biblioteca de Cultura Artesana i la Biblioteca Lluís Alemany.

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Xarxa de Biblioteques

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca està composta per 70 biblioteques municipals i la Biblioteca de Cultura Artesana, integrades en la vida cultural dels pobles i eix essencial per a la participació ciutadana.

Aquestes biblioteques tracten de satisfer les necessitats d’informació, formació, cultura i oci de tots els habitants en tots els formats possibles, destacant la incorporació de les noves tecnologies, com l’ús d’Internet i de suports electrònics. Moltes biblioteques difonen la seva informació i faciliten la participació dels usuaris amb eines 2.0, traspassant les fronteres físiques dels propis locals.

A més, el Consell facilita fons bibliogràfics adaptats a les necessitats específiques de les persones usuàries de les biblioteques. Aquests fons es complementen amb les col·leccions locals, essencials per conèixer la història i la vida dels municipis. A les biblioteques podeu trobar informació sobre la història del municipi ja que part de les publicacions locals històriques, que abasten un període que arriba fins al segle XIX han estat digitalitzades. També hi trobareu revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que succeeix.

Les biblioteques tracten de mantenir les seves instal·lacions en les millors condicions possibles per oferir serveis de qualitat dins de les seves possibilitats i el Consell hi col·labora mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions.

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats