Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Arxiu del So i de la Imatge

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Serveis

 

Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són FlickrYouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée.

Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.

Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.

Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats

null Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021

CAMILLA DE MAFFEI: DELTA

Pantanós, aspre, intrincat, monumental.

El delta del Danubi és el delta fluvial més gran d'Europa: un laberint natural fet de joncs i

aigua que s'estén per més de 3.500 km2.

La regió del delta és escassament poblada. Els pocs llogarets presents al seu territori són assolibles només en vaixell, les infraestructures bàsiques són absents i els carrers s'enfonsen en la més profunda foscor amb prou feines es pon el sol.

Habitar el delta vol dir viure oblidat, entre maresmes. Qui pot evadir, se'n va sense tornar mai més. Els que es queden viuen entre cases abandonades, en simbiosi amb el paisatge i les seves mutacions.

Aquest projecte explora l'enllaç que uneix aquest territori i els seus habitants.

Durant cinc anys Camilla de Maffei s’ha submergit al Delta. Obsessivament, a totes les estacions, ha tornat per observar el paisatge i registrar les conseqüències físiques i psicològiques generades per la seva lenta i cíclica mutació.

En aquest llarg procés, la realitat física i geogràfica dels aiguamolls ha anat perdent consistència, adquirint el caràcter mitològic d'un veritable laberint.

A través d´un registre fotogràfic que fluctua intencionalment entre l´observació antropològica i la transfiguració simbòlica, l’autora ha traçat el seu propi mapa del territori: una interpretació que transcendeix la realitat física i geogràfica dels aiguamolls per qüestionar el significat profund de l'acte d’HABITAR.

Habitar un territori, habitar un laberint. Habitar-se ells mateixos.