Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Arxiu del So i de la Imatge

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Serveis

 

Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són FlickrYouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée.

Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.

Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.

Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats

Vés enrere Delta. Camilla de Maffei

Delta. Camilla de Maffei

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2021. Un projecte de la fotògrafa italiana Camilla de Maffei. Durant 5 anys l'artista ha explorat el delta del Danubi, el delta fluvial més gran d'Europa: un laberint fet de joncs i aigua que s'estén per més de 3500 km2. Com a minotaures, els seus pocs habitants viuen aïllats entre maresmes, en simbiosi amb el paisatge i les seues mutacions. Partint d'un lloc concret, Delta traça un mapa que qüestiona el paisatge i explora el significat més profund de l'acte de l'habitar.

L'exposició, organitzada per l'Arxiu del So i la Imatge de Mallorca, es podrà veure al Centre de Cultura Sa Nostra (C/ Concepció, 12) del 15 de setembre al 30 de novembre de 2022.

HORARI:

De dilluns a divendres de 10.30 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h

Dissabtes de 10.30 h a 13.30 h