Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Artesania

L’artesania de Mallorca parla de la nostra història, de les tradicions i la cultura de la nostra illa. Perquè els nostres mestres artesans han fet del seu art, habilitat i dedicació un ofici que en molts casos ha estat transmès de generació en generació. Parlam d’oficis tan diversos i valuosos per al progrés econòmic i cultural de la nostra illa com ara el de mestre d’aixa, marger, picapedrer, fuster, ferrer, vidrier... entre molts d’altres, sense oblidar els relacionats amb les arts plàstiques, la gastronomia, la moda o la música, fins a un total de més de 240 oficis que trobareu aquí classificats en 17 famílies. 

Des d’aquest apartat podreu accedir al repertori d’oficis artesans, als diferents registres d’artesans de Mallorca i a informació sobre subvencions, cartes d'artesania, premis, fires i mercats, legislació i marc normatiu, entre d’altres.

La presidenta del Consell inicia la roda de contactes amb els sectors productius de Mallorca

La presidenta del Consell inicia la roda de contactes amb els sectors productius de Mallorca

(14/04/2020)

Les primeres reunions han estat amb els representants del sector del comerç i artesania

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha encetat avui dematí una roda de contactes per videoconferència amb els diferents sectors productius de Mallorca per recollir les peticions i preocupacions de cadascun dels sectors, i començar a treballar conjuntament en mesures de reconstrucció social i econòmica, una vegada superada la crisi sanitària.

«Hem de conèixer l'impacte real que té aquesta crisi en el nostre teixit productiu i posar-nos a la seva disposició per tot allò que com a institució poguem aportar, la col·laboració pública-privada serà clau en aquesta fase de reconstrucció», ha apuntat Cladera després de les reunions d'avui.

A la primera reunió, a la qual han participat els consellers de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i Turisme i Esports, Andreu Serra, han intervingut el president d'AFEDECO, Antoni Mercant: Josep Noguera, en representació de PIMECO i Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç, així com Rafel Ballester, Pedro Serrano i Eduard Soriano (president i secretari de la comissió de turisme de la Cambra, tresorer, respectivament). Cladera també s'ha reunit amb representants del gremi d'artesans de les Illes Balears, a on han participat la presidenta del gremi, Maria Oliver, i altres càrrecs de l'entitat, així com altres artesans i delegats de diversos mercats d'artesania.

La roda de contactes amb els sectors productius de Mallorca continuarà al llarg d'aquesta setmana i la que ve, i està previst que demà es reuneixi amb representants d'associacions i entitats del sector primari i de l'oferta turística complementària.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats