Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Artesania

L’artesania de Mallorca parla de la nostra història, de les tradicions i la cultura de la nostra illa. Perquè els nostres mestres artesans han fet del seu art, habilitat i dedicació un ofici que en molts casos ha estat transmès de generació en generació. Parlam d’oficis tan diversos i valuosos per al progrés econòmic i cultural de la nostra illa com ara el de mestre d’aixa, marger, picapedrer, fuster, ferrer, vidrier... entre molts d’altres, sense oblidar els relacionats amb les arts plàstiques, la gastronomia, la moda o la música, fins a un total de més de 240 oficis que trobareu aquí classificats en 17 famílies. 

Des d’aquest apartat podreu accedir al repertori d’oficis artesans, als diferents registres d’artesans de Mallorca i a informació sobre subvencions, cartes d'artesania, premis, fires i mercats, legislació i marc normatiu, entre d’altres.

El Consell demana als supermercats presents a Mallorca que adquireixin producte local

El Consell demana als supermercats presents a Mallorca que adquireixin producte local

(21/03/2020)

Durant aquesta primera setmana en estat d’alarma, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha posat en contacte amb els representants de supermercats presents a Mallorca per animar-los a adquirir productes elaborats a Mallorca en aquests moments d’emergència sanitària i social a causa de la crisi del COVID-19. Cal recordar que el Consell també dona suport als mercats municipals, que continuen oferint productes de proximitat en aquests moments. 

Ara, a més a més, el Consell insular pretén promoure el consum de producte local a les grans superfícies, ja siguin verdures o fruita, carn o peix, o productes alimentaris artesanals. Una pràctica que beneficia directament les empreses productores mallorquines, els seus treballadors i treballadores, i el teixit empresarial amb qui han creat sinergies. 

Per això, Alzamora ha convidat als directors comercials a reflexionar sobre la importància del sector productiu de Mallorca per a la «configuració econòmica de la nostra illa i per assegurar-nos en un futur no molt llunyà un abastament mínim de productes elaborats a Mallorca». 

A més, afegeix en el seu missatge electrònic: «Fent aquest esforç posareu en valor el producte de Mallorca, la seva qualitat i la seva traçabilitat per garantir al consumidor un producte únic»; i els recorda que ara mateix «la producció alimentària està a la vostra total disposició», ja que restauració i hoteleria tenen tancat. Recordem que, sota l’estat d’alarma, la ciutadania pot sortir de casa per adquirir aliments, sempre amb els desplaçaments i el temps imprescindibles, i amb les mesures d’higiene necessàries per evitar els contagis. 

Finalment, el conseller considera que distribuir a la ciutadania aliments produïts a l’illa en aquests moments ajudarà, a la vegada, a «millorar i consolidar la nostra economia i a reduir els costos i els efectes per al clima que genera la insularitat».

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats