Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Artesania

L’artesania de Mallorca parla de la nostra història, de les tradicions i la cultura de la nostra illa. Perquè els nostres mestres artesans han fet del seu art, habilitat i dedicació un ofici que en molts casos ha estat transmès de generació en generació. Parlam d’oficis tan diversos i valuosos per al progrés econòmic i cultural de la nostra illa com ara el de mestre d’aixa, marger, picapedrer, fuster, ferrer, vidrier... entre molts d’altres, sense oblidar els relacionats amb les arts plàstiques, la gastronomia, la moda o la música, fins a un total de més de 240 oficis que trobareu aquí classificats en 17 famílies. 

Des d’aquest apartat podreu accedir al repertori d’oficis artesans, als diferents registres d’artesans de Mallorca i a informació sobre subvencions, cartes d'artesania, premis, fires i mercats, legislació i marc normatiu, entre d’altres.

El Consell de Mallorca presenta sis projectes per ser finançats amb l’impost de turisme sostenible

El Consell de Mallorca presenta sis projectes per ser finançats amb l’impost de turisme sostenible

(16/08/2019)

El Consell de Mallorca ha presentat sis projectes a la Comissió d’Impuls de Turisme Sostenible perquè siguin valorats per rebre finançament de l’impost de turisme sostenible recaptat el 2019. Són iniciatives que contribueixen a diversificar l’economia de l’illa, fomenten el turisme sostenible fora de la temporada alta i preserven el patrimoni propi.

El projecte «Green film shooting. Rodatges i turisme sostenible» pretén convertir Mallorca en un espai capdavanter com a destinació verda de rodatges. D’aquesta manera, es fomentarà el sector audiovisual, que contribueix a la diversificació econòmica i a la desestacionalització. Per a això, preveu crear una infraestructura pública per al rodatge de produccions audiovisuals sostenibles, el lloguer d’espais i implantar serveis d’assessorament i de formació. 

La «Integració paisatgística d’elements patrimonials a la xarxa viària no motoritzada i al torrent Gros a l’entorn del Molinar», una altra de les propostes del Consell de Mallorca, té diversos objectius. Per una banda, vol recuperar un espai degradat a l’entrada de Palma i als accessos des Molinar, des Coll d’en Rabassa i de Ciutat Jardí. Alhora, permet donar continuïtat a la falca verda del parc de Son Perera i integrar un itinerari nou a la xarxa de carrils bici existents, especialment al front litoral que connecta amb Can Pastilla i Platja de Palma-s’Arenal. Per altra banda, amb la restauració del pont antic del ferrocarril sobre el torrent, es tracta de recuperar i dignificar elements etnològics i patrimonials. 

Amb el projecte «Promoció de l’artesania i el producte local sostenible» es contribuirà a la diversificació econòmica i a la innovació del teixit empresarial mallorquí i s’incentivarà l’ocupació laboral (especialment durant la temporada baixa). A més, se cerca generar sinergies entre l’artesania, el producte local i el sector turístic. Algunes de les accions concretes a desenvolupar són crear una xarxa de producte local i artesania de Mallorca, reservar un espai específic per a aquests productes a l’aeroport de Son Sant Joan i a mercats i fires locals, i organitzar un esdeveniment temàtic anual. 

Pel que fa als projectes de conservació i restauració del patrimoni cultural, el Consell de Mallorca presenta tres iniciatives: la restauració de l’església i dels espais annexos de la Cartoixa de Valldemossa per millorar les futures visites didàctiques als espais; la restauració de 120 orgues històrics de Mallorca, que promouen activitats de turisme cultural, i la compra del jaciment del Pedret de Bóquer a Pollença, que presenta un gran potencial arqueològic i pot esdevenir un referent cultural i turístic. 
 

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats