Xino-xano

Nom artístic

Cris Peripecia i Laura Campello

Públic destinatari

Familiar, amb infants de 0 a 3 anys

Durada

20-30 min

Preu (BI+IVA)

352,00 € (dues sessions)

Espai

Interior/exterior

Any incorporació CACIM

02/08/2022

Sinopsi/Resum

Xino-xano és un espectacle de contes i música adreçat a nadons.
És una invitació a fer una passejada a través del món simbòlic de la fantasia, de bracet de la poesia i la música. Es tracta d’una experiència d’estimulació sensorial i artística, on es genera un espai de plaer entre els nadons i els acompanyants.
A partir de la pregunta: «Sabeu quant duren els contes?» i d’una poesia, començam aquest viatge. Primerament som a casa, cantam una cançó i ens preparam per sortir posant-nos les sabates. Aquí entren en joc el primer conte i els primers objectes. Ja estam llestos per sortir! Pel camí, ens trobam amb diferents animals amb els quals interactuam a través dels gestos, els objectes, les històries i les cançons: una marieta que ens mostra el camí del cel; una erugueta goluda que es transforma en papallona; un caragol i un cocodril que es troben amb uns amics; uns animals golafres que col·laboren per aconseguir una coca que finalment comparteixen.
La passejada acaba quan comença a ploure i ens banyam. Sota la pluja, encara ens sorprèn un estrany peix-fulla. En tornar a casa, la persona que ens acompanya ens eixuga bressolats per una bella melodia.

L’activitat es fa en dues parts: una primera per als nadons de 0 a 1 any i mig, i la segona per als d’1 any i mig fins als 3 anys (el preu inclou les dues sessions).

Fitxa artística

Autoria (idea original, escenografia, vestuari i interpretació): Cristina Martínez i
Laura Campello / Contes i cançons: populars, tradició oral i també dels autors Antonio Rubio, Eric, Carlé i Susanne Strasse.

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • L’espai per dur a terme l’activitat pot ser interior o exterior, però amb una temperatura adequada, i ha de ser tranquil i còmode. 
  • Espai escènic: 3 x 2 m aprox.
  • L’espectacle es fa en cercle amb el públic.
  • S’ha de disposar de catifes i coixins per seure en terra (si no és possible, s’ha de demanar als participants que duguin un coixí de casa).
  • El nombre màxim de participants és d’entre 10-12 nadons per representació, acompanyats només d’una persona de referència

Dades muntatge i desmuntatge

30 min / 15 min

Dades de contractació

Cristina Martínez Laguna
615 817 950
cris@peripecia.info