Téntol

Nom artístic

Cia. Manipulats

Públic destinatari

Familiar

Durada

50 min

Preu (BI+IVA)

1.936,00 €

Espai

Interior/exterior

Any incorporació CACIM

02/08/2022

Sinopsi/Resum

«Hi ha paraules que són autèntiques metàfores, altres que muden el seu significat fins al punt d’adquirir-ne un del tot diferent a l’embrionari allunyant-se dels seus orígens, i altres que tenen etimologies impossibles, que són aquelles populars que indiquen d’on venim: així ocorr amb la paraula téntol, paraula que els nins de Mallorca, quan juguen, fan servir per demanar una pausa.» (Antoni Janer Torrens)

Trobam la llavor de Téntol en els jocs populars i tradicionals dels infants. Aquest espectacle vol recuperar i tornar a donar rellevància a les maneres de jugar que s’han desenvolupat durant dècades a les places i als patis de les escoles de Mallorca. 

Téntol parteix del circ, però en aquest mateix calaix desplega tot un seguit de tècniques:
acrobàcia a terra, roda alemanya, manipulació d’objectes i equilibrismes acrobàtics. En paral·lel, incorpora un devessall d’altres disciplines: moviment, teatre físic, text, arts plàstiques i
audiovisual. Amb el moviment i el teatre físic, s’utilitza el cos com a eina narrativa i d’expressió. Els audiovisuals serveixen per arrodonir la proposta escènica i contribuir a fer arribar el missatge que Téntol vol transmetre sobre la importància del joc a la nostra vida i de les relacions interpersonals.

Fitxa artística

Idea, creació i interpretació: Gràcia Moragues i Mateu Canyelles / Direcció: Biel Jordà / Composició musical: Joana Gomila / Audiovisuals: Pau Caracuel / Producció: Neus Ribas / Amb el suport de: Centre d’Investigació Escènica C.IN.E Sineu, Island Connect, L’Estruch-Fàbrica de Creació, Teatre Principal de Palma, Irish Aerial Creation Centre, Institut d’Estudis Baleàrics i Consell de Mallorca

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • Terra llis, dur i sense pendent
  • Espai òptim: 10 m x 8 m
  • Espai mínim: 8 m x 8 m
  • Alçària mínima de la sala: 5 m
  • 2 preses de corrent

La companyia aporta tot el material de so i d’il·luminació necessari per a la funció.

Dades muntatge i desmuntatge

4 h / 1 h 30 min

Dades de contractació

M. Gràcia Moragues Cantallops
669 863 630 (Gràcia) / 630 491 077 (Mateu)
info.manipulats@gmail.com 


Informació relacionada