Església de la Nativitat de Maria. Marededéu morta

Descripció


Ñ1I2386 MAREDEDÉU MORTA DE LA PARROQUIAL DE BANYALBUFAR
Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes i les mans juntes sobre el pit en actitud de concentració i de pregària. L’embolica un mantell blau cel, amb les voltes roses i les vores rematades per una línia daurada. Sota el mantell, vesteix una túnica blanca, amb els baixos i els punys decorats amb una franja daurada, i un cobricap també blanc. Els colors de les vestidures són de tons molt clars. Sols sobresurten damunt les robes, la cara, les mans i els peus nus.
La imatge es troba dins una urna rectangular encastada a la part inferior de l’altar de la capella del Cor de Jesús. L’interior de l’urna està folrat d’una tela de color verd estampada amb motius florals. La Marededéu recolza el cap sobre dos coixins del mateix teixit que l’interior de l’urna.

CARRER BARONIA, 22 (ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA NATIVITAT)
BANYALBUFAR

General
Objectes: MAREDEDÉU MORTA
Seccions: ESCULTURA
Autors: ANÒNIM
Tècniques: DAURAT; TALLA POLICROMADA
Suports: FUSTA

Intervencions
Estat actual: BO

Administració
Nº Inventari: MDM 0035

Varis
Ubicació topològica: CAPELLA DEL COR DE JESÚS (QUARTA CAPELLA DE LA DRETA)
Observacions: FESTA. Des de fa uns anys, no es munta el llit de la Marededéu d’agost. DADES HISTÒRIQUES: No coneixem la cronologia exacta d’aquesta imatge, tot i que G. Munar assenyala que és d’època relativament moderna. Cal tenir en compte que el retaule de la capella del Cor de Jesús, on es troba la urna que conté la imatge de la Marededéu morta, és de final del XIX o principi del XX.
Bibliografia:
AA.VV. Guia dels pobles de Mallorca. Banyalbufar. Palma: Hora Nova SA, 2000, pàg. 29.
Data de presa de dades: 15/08/04

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca
Redacció inicial: 2004
Publicació: 01/08/20