Església de la Nativitat de la Mare de Déu. Marededéu morta

Descripció

Ñ1I2478 MAREDEDÉU MORTA DE LA PARROQUIAL DE LLOSETA
Imatge de la Marededéu jacent, amb les parpelles closes i les mans juntes sobre el pit en actitud de concentració i de pregària. Vesteix un mantell blau marí amb una ornamentació de motius vegetals daurats. Les vores del mantell són daurades amb una decoració incisa. En algunes zones queda al descobert la part interior del mantell, policromada en groc. Sota el mantell, la Verge duu una túnica daurada amb una rica ornamentació realitzada amb la tècnica de l’estofadura constituïda per fines línies i motius vegetals i florals. Duu també un cobricap de color groguenc amb un estampat de fines línies negres que li emmarca el rostre. Sols sobresurten damunt les robes la cara, les mans i els peus nus. Duu una corona consistent en un cèrcol de metall amb estrelles.

CARRER COMTE D’AIAMANS, 11 (ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA NATIVITAT DE NOSTRA SENYORA DE LLOSETA)
LLOSETA

General
Objectes: MAREDEDÉU MORTA
Seccions: ESCULTURA
Autors: ANÒNIM
Tècniques: DAURAT; TALLA POLICROMADA; ESTOFADURA
Suports: FUSTA

Mides i marques
Alt: 51
Llarg: 64
Ample: 58

Intervencions
Estat actual: REGULAR
Observacions: La talla de fusta està fisurada. La policromia està en bon estat, tot i que presenta repintats a la zona inferior dels laterals. A la zona del peus presenta orificis amb corc.
Realitzades: No estan documentades.

Administració
Nº Inventari: MDM 0056

Varis
Ubicació topològica: CAPELLA DEL SANTCRIST (SEGONA CAPELLA DE L’ESQUERRA)
Observacions: Sembla ser que aquesta imatge procedeix d’algun convent desamortitzat de Ciutat. Antigament, es disposava d’un llit per muntar l’escenografia de la Mare de Déu d’agost, però aquest element s’ha perdut. A l’actualitat, la figura es conserva sobre l’altar de la capella del Santcrist, sense cap tipus d’urna, tot i que s’ha pensat fer-ne una. Per la festa de la Mare de Déu d’agost es col·loquen alguns cossiols d’alfabegueres i bellveures a la mateixa capella.
Data de presa de dades: 30/09/04

Responsabilitat de la fitxa: Consell de Mallorca
Redacció inicial: 04/10/04
Publicació: 01/10/21