Concert de theremin. El so invisible

Nom artístic

Públic destinatari

Tots els públics

Durada

50 min

Preu (BI+IVA)

937,75 €

Espai

Interior/exterior

Any incorporació CACIM

08/08/2017

Sinopsi/Resum

Biyi Amez és considerat un dels pocs especialistes en la interpretació del theremin de Mallorca i de l’estat espanyol. El theremin és un instrument electrònic singular creat el 1919 per Lev Termen (Léon Théremin, 1896-1993). Va ser un dels primers instruments electrònics de la història i el més antic que ha perdurat fins avui. Pertany a la família dels instruments electròfons, el so es genera mitjançant circuits elèctrics, i com que executa i amplifica el so de forma totalment elèctrica i sense cap altre mecanisme, forma part del subgrup dels instruments ràdioelèctrics.

Consisteix en una caixa amb dues antenes, horitzontal i vertical, que controlen respectivament volum (fort-fluix) i to (nota aguda-greu). En un principi s’anunciava com a “l’instrument que es toca sense ser tocat”, perquè no hi ha contacte físic entre l’intèrpret i l’instrument. Es tracta d’allunyar o apropar les mans a les antenes i reaccionen a la capacitància del cos humà, introduint variacions de to o volum.

El seu so, sense cap mena de modulació o variació al llarg del temps més que les introduïdes pel thereminista, pot recordar el d’un violí o violoncel electrònic. La tècnica d’interpretació del theremin és extremadament complicada, la qual cosa l’ha relegat massa sovint a generador d’efectes especials. El seu so és un clàssic dels films de terror o ciència-ficció dels anys 50 i 60.

Programa

Ave Maria Bach - Gounod
Le Cygne - Camille Saint-Saëns
Rachmaninov - Sing Not to Me, Beautiful Maiden
Rachmaninov – Vocalise
Ave Maria - F.Schubert
Méditation from Thaïs - Jules Massenet
Ave Maria - Giulio Caccini
Summertime - Gershwin
Therejazz – Biyi Amez
Space ambient - Biyi Amez
Loop improvisation – Biyi Amez

Fitxa artística

Concert a càrrec de: Biyi Amez / Coordinació: NAT Projectes

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • So: altaveu o monitor d’àudio amb peu o stand regulable situat darrere l’intèrpret a l’altura del cap, l’artista proporcionarà al tècnic un senyal balancejat L / R en jack de 6,3mm des de la taula de control, peu o estand de micròfon sense girafa i sense pinça regulable i PA adient

Dades muntatge i desmuntatge

45 min / 30 min

Dades de contractació

Nat Projectes. Serveis Culturals i Ambientals, SL

Bartomeu Tomàs Vives
629137894 / 871770742
btomas@natprojectes.com


Informació relacionada