Càndid o l’optimisme

Nom artístic

Ovnipresents

Públic destinatari

A partir de 16 anys

Durada

60 min

Preu (BI+IVA)

1.668,13 €

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

07/12/2021

Sinopsi/Resum

«Do it yourself», «la llei de l’atracció», «ho tenim a tocar», «tot anirà bé»… i és que darrere de frases motivadores tenyides de rosa pastís, fotos de causes socials compartides des del sofà i tallers d’entrenament (coaching), s’amaga una cosa més perversa: la por d’obrir la porta al dolor, per acceptar que aquest no és, com diria Càndid, el «millor dels móns possibles».
Aquesta obra no va de Voltaire, ni de la França del segle XVIII. Va d’avui. De tot allò que ens han dit que era i no és l’optimisme. De la maquinària perfectament filada de la recerca de la felicitat, que fa que la nostra generació posi el pilot automàtic. Des de quan s’ha convertit la felicitat en una obsessió?
Càndid o l’optimisme és un espectacle de creació de contrastos i d’estímuls, a partir del Càndid de Voltaire, passat pel sedàs de la crítica actual i la ironia mordaç, amb l’objectiu de fer un retrat sobre l’optimisme malentès i els discursos de la felicitat que ens han volgut imposar.

Fitxa artística

Idea original, direcció i dramatúrgia: Miquel Mas Fiol / Interpretació: Lluís Oliver / Espai escènic i d’il·luminació: Llorenç Corbella Brugués / Espai sonor i cap tècnic: Sara Ferré / Muntatge audiovisual: Sebastià Rigo / Producció i regidoria: Bet Palou / Assessorament dramatúrgic: Meritxell Llort i Helena Tornero / Assessorament d’espai: Pep Duran / Assessorament artístic: Ricard Gàzquez i Marc Chornet
Una producció en col·laboració amb l’Institut del Teatre de Barcelona
 

Característiques de l'espai i condicions tècniques

Espai interior: mínim 4 x 4 m
Dos trípodes amb rosca - 22 PC 1 kW
Rotlle de paper blanc (sense fi) - 3 retalls 650 W
Barra subjectadora d’1,90 m - 1 fresnel 650 W
Dues Flight cases amb rodes - 2 LED bar - 12 QCL RGBA
2 ETC Studio HD
2 trípodes amb rodes
Projector
Micròfon inalàmbric amb freqüenciador
Peu de micro
*L’espectacle pot adaptar-se mínimament a les condicions tècniques i materials de cada sala.
 

Dades muntatge i desmuntatge

190 min /90 min
 

Dades de contractació

Miquel Mas Fiol 
678 022 914
ovnipresents@gmail.com