Apicata, nova tragèdia romana

Nom artístic

Espill

Públic destinatari

Adult

Durada

1 h 10 min

Preu (BI+IVA)

855,00 €€

Espai

Interior (pref. Teatre amb equip lumínic) / Exterior (poc renou i foscor, patis, claustres...)

Any incorporació CACIM

12/04/2021

Sinopsi/Resum

Apicata és la veu d’una dona romana que es fa protagonista de la història amb la presa de decisions i idees que la portaran a escriure el seu propi destí, però després dels segles, aquest fets quedaran de forma quasi anecdòtica al recull històric, com tantes i tantes altres històries de dones.

Cristina Francioli dona vida en aquest personatge històric femení, que ens durà als esdeveniments del segle I dC i a través del qual coneixerem son pare, el gran gastrònom Apici.
Apicata, nova tragèdia romana està inspirada en la recerca del professor Luis García sobre la vida de dos personatges històrics, Marc Gavi Apici, del qual es creu autor de De re coquinaria, la primera obra de recull de cuina que es coneix, i Apicata, filla d’Apici, repudiada pel seu home Sejà, home de confiança de l’emperador Tiberi.

Un monòleg apassionat i intens que emula subtilment les peces tràgiques gregues i que ens relata una història carregada de traïcions, venjances i febleses humanes, i que recull i fricciona Cristina Francioli en un treball dramatúrgic amb aires poètics, on la gastronomia serà el fil conductor.

Fitxa artística

Companyia: Espill / Direcció, dramatúrgia i actriu: Cristina Francioli / Recerca històrica: Luis García / Assessorament històric: Maremagnvm balears / Disseny de vestuari: La maleta de la abuela / Grafisme: The last film / Agraïments: Helena Inglada, Mónica Francioli, Carlos Poyal, José Robles, Javier Robles, família, amics i companys...

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • Espai: 4x5m

Dades muntatge i desmuntatge

2 h 30 min amb gravació de llums / 1 h

Dades de contractació

Cristina Francioli Corró
635235399
espillteatre@gmail.com