Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Les funcions i competències en matèria de caça del Govern de les Illes Balears, assignades al Servei de Caça de la Direcció General de Biodiversitat, varen ser traspassades als Consells Insulars l'1 d’octubre de 2010 a Mallorca i a partir de l'1 de gener de 2011 a Menorca, Eivissa i Formentera (Decret 106/2010, de 24 de setembre).

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la caça i la pesca fluvial a Mallorca.

Centre Cinegètic de Mallorca

La finca de Capocorb del municipi de Llucmajor està gestionada pel Consell Insular de Mallorca per a la realització d’activitats formatives durant la pràctica de l’activitat cinegètica.

Podran accedir-hi a la realització d’activitats formatives i pràctiques cinegètiques tots els practicants d’aquesta activitat de Mallorca.

Celebrada una nova sessió de l'Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca

Celebrada una nova sessió de l'Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca

(24/02/2019)

El Teatre de Llubí ha estat l'escenari d'una nova reunió de l'Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca. El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presidit la sessió a la qual, entre altres punts debatuts, s'ha donat llum verda a la convocatòria de subvencions per a les societats de caçadors de Mallorca 2019 i s’han explicat els principals projectes desenvolupats pel Servei de Caça.
En aquest sentit s'han abordat temes relacionats amb la recuperació del conill, els estudis sobre el ca de mè i el ca rater, els cens d'espècies cinegètiques i els projectes de seguiment de la guàtlera al pla de Mallorca i de la cega.

Pel que fa a la convocatòria de subvencions 2019, el Departament de Desenvolupament Local destinarà 170.000 euros a aquesta convocatòria, els quals estaran dividits en dues línies. Per una banda es destinaran 120.000 euros per a despesa corrent de les societats de caçadors per tal de realitzar sembra, compra de gra, repoblació d'espècies cinegètiques, o neteja de garrigues, entre d'altres. Per altra banda, la convocatòria de subvencions destinarà 50.000 euros exclusivament a la recuperació del conill amb clapers (on hi podran optar els vedats privats), al control de depredadors i fauna invasora així com per a l'adquisició de maquinària agroforestal.

En relació a la proposta de resolució anual de vedes, el Departament de Desenvolupament Local, no preveu canvis pel que fa a les modalitats de caça permeses de manera que únicament s'actualitzarien les dates segons el calendari i alguna normativa. L’acord s'ha de presentar al Consell de Caça per a la seva aprovació.
A la reunió hi han assistit representants de totes les societats de caçadors de l'illa de Mallorca, i també membres de la Federació Balear de Caça i de l’Associació Balear d’Entitats de Caça (ABEC).

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats