Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La comissió d’Urbanisme del Consell ha aprovat el Pla General de Manacor

La comissió d’Urbanisme del Consell ha aprovat el Pla General de Manacor

(22/12/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que és «una fita històrica» que permetrà dur a terme projectes importants pel municipi com una escola, un centre de salut, la reforma del parc de bombers o dos grans parcs.

La Comissió d’Urbanisme del Consell de Mallorca ha aprovat de forma definitiva el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Manacor, amb tots els vots a favor, excepte els dos membres del PP que han votat en contra. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha destacat que es tracta d’una «fita històrica ja que significa que el segon municipi de la illa amb més població s’adapta a la realitat de dia d’avui i deixa enrere un planejament antic amb una visió expansionista». L'anterior PGOU és va aprovar l'any 1980.

Garcías ha remarcat els múltiples beneficis directes que reportarà pels manacorins i manacorines l’aprovació del nou PGOU. «Dona sortida a molts projectes que han estat aturats i que per Manacor són molt importants com una escola a Portocristo, el centre de Salut, nous jutjats, la reforma del parc de bombers del Consell de Mallorca i dos grans parcs».

La consellera de Territori ha agraït a l’Ajuntament «per tirar endavant i impulsar de manera ferma aquest Pla General» i a la Direcció Insular d’Urbanisme per «donar suport a l’Ajuntament de Manacor». I ha remarcat la rapidesa del Departament de Territori per dur a terme l’aprovació definitiva, ja que el PGOU va ser aprovat en sessió plenària el 30 de novembre, una vegada subsanades les diferents deficiències. D’altra banda, ha recordat que des dels anys 90 el municipi de Manacor havia intentat en tres ocasions anteriors aprovar un nou Pla General.

Garcías també ha destacat que el nou Pla General de Manacor incorpora els estudis econòmics, tal com estableix la llei d’Urbanisme 12/2017. «És la primera vegada que un planejament s’aprova amb aquest requeriment de la LUIB», ha assenyalat Garcías, un fet que facilitarà i donarà una major viabilitat als projectes urbanístics de Manacor.