Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell organitza unes Jornades amb expertes nacionals i locals per trobar estratègies conjuntes en la lluita contra la violència masclista

El Consell organitza unes Jornades amb expertes nacionals i locals per trobar estratègies conjuntes en la lluita contra la violència masclista

(06/10/2022)

La presidenta Cladera i la delegada del Govern espanyol contra la violència de gènere, Vicky Rosell, reivindiquen la unitat d’acció per eradicar aquesta xacra

Aquest dijous han començat les Jornades Avançant en l’abordatge de les violències masclistes, a les quals hi ha més de 240 persones inscrites. A la presentació de les jornades la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la delegada del Govern contra la violència de gènere espanyol, Vicky Rosell han reivindicat la unitat d’acció per eradicar aquesta xacra

Cladera ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta trobada és necessari i fins i tot és vital. Així ha recordat que a finals del mes de setembre va tenir una setmana tràgica, amb tres assassinats per violència masclista.

«Aquestes jornades fan realitat la reivindicació d’unitat. Imprescindible per eradicar aquesta xacra. És motiu de pacte i de mobilització social, ja que tothom ha d’estar involucrat», ha assenyalat Cladera.

La presidenta també ha destacat que aquests dos dies intensos de feina permetran avançar en prevenció, coordinació i formació des de tots els àmbits perquè «el que volem no és només abordar un tema tan complexe, sinó veure quines són les mesures efectives per dur-ho a terme».

A les jornades hi participen unes quinze expertes del món del Dret, la Psicologia, la Psiquiatria, l’Antropologia, la Política i d’àmbits com el judicial, les institucions penitenciaries o els serveis socials. Entre els temes que s’abordaran no només hi ha el de la violència que pot patir una dona dins de l’àmbit familiar o de les relacions de parella, sinó també a les violències sexuals o les que pateixen els menors fills i filles de les víctimes, l’anomenada violència vicària.

La presidenta Cladera ha assenyalat que la primera passa per eradicar la violència de gènere és no negar-la. «És una vergonya que hi hagi representants polítics que emparen el discurs dels agressors. Dir que la violència de gènere no existeix, és banalitzar un problema estructural. Negar el patiment de les víctimes és també una agressió, una forma de violència i d’abús», ha dit.

El Consell fa feina perquè la igualtat, que és una política transversal d’aquesta institució, impregni totes les accions del Consell de Mallorca. Recentment es va aprovar el Pla d’Igualtat de la institució i es treballa des de diferents àmbits. A peu de carrer amb la campanya No i Punt, a la qual s’ha sumat fins i tot el Consell de Formentera, i també amb els diferents serveis per atendre les dones víctimes d’aquesta violència, que s’han ampliat i als quals s’ha destinat més recursos que mai.

Les jornades que es duran a terme aquest dijous i el divendres al Col·legi Oficial d’Advocats de les Illes compten amb ponents expertes de prestigi reconegut com la delegada del Govern espanyol contra la violència de gènere, Victòria Rosell, l’advocada i criminòloga Carla Vall, la politòloga Nerea Barjola, la magistrada Lucía Avilés o la psicòloga Sonia Vaccaro. També destaca la participació de Venus sense cànon, associació de supervivents de violència de gènere i l’antropòloga Cati Gamundí.

Entre el públic assistent hi ha professionals i estudiants de diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes. Operadors judicials, forces i cossos de seguretat de l’Estat, policies locals, personal del sector sanitari, relacionat amb treball social, psicologia, educació, així com a entitats i la ciutadania interessada.

També han assistit la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo; el president del TSJIB, Carlos Gómez; la inspectora de la Policia Nacional, Janka Jurkiewicz i el vicedegà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les IB, Rafael Gil.