Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell obre la primera seu territorial del Museu Martim a Sóller

El Consell obre la primera seu territorial del Museu Martim a Sóller

(02/03/2019)

En una segona fase s'ampliarà la xarxa amb diferents espais repartits per l'illa

El President del Consell, Miquel Ensenyat, i el batle de Sóller Jaume Servera, han signat avui el conveni que permet integrar el Museu de la Mar de la localitat dins el Museu Marítim de Mallorca. Mentre duri aquest acord –quatre anys de vigència i la possibilitat d'altres quatre de pròrroga– el Consell situarà en aquestes instal·lacions l'oficina del Consorci Museu Marítim de Mallorca i reobrirà el centre al públic amb totes les despeses a càrrec seu.. D'aquesta manera, l'espai expositiu tornarà a ser visitable després danys tancat. La previsió és que torni a obrir portes aquesta mateixa primavera.

Durant la signatura del conveni de cessió el president Miquel Ensenyat ha explicat que la voluntat és ampliar la xarxa i que hi hagi diversos centres que mostrin els diferents vessants del patrimoni marítim. "Aquesta diversificació passa per la descentralització física del projecte". En aquest sentit, ensenyat ha recordat que el Museu Mar´tim ja té una seu provisional a Ses Voltes. En una segona fase s'ampliarà la xarxa amb diferents espais ubicats al port de Palma. "El projecte, vol implicar el conjunt de la societat mallorquina i per això preveu la signatura de convenis amb diferents ajuntaments per incorporar altres centres que podrien ubicar-se a fars, drassanes o varadors" ha explicat Ensenyat.

D'acord amb les explicacions del president, el Museu Marítim també s'ha concebut com una eina dinamitzadora de l'economia i la creació de llocs de feina. De fet, per la restauració i recuperació de les peces s'implicarà l'Escola de Mestres d'Aixa del Consell. Es recuperarà el sentit inicial d'aquesta escola. Amb tot, els objectius bàsics del consorci seran investigar, conservar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, així com el llegat històric que suposen totes les activitats relacionades amb la mar i els ports, i estimular i fomentar els treballs que tractin sobre aquests.