Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca presenta a la Federació d’Entitats Locals (FELIB) el seu projecte «Tanca el cercle»

El Consell de Mallorca presenta a la Federació d’Entitats Locals (FELIB) el seu projecte «Tanca el cercle»

(07/03/2022)

Ribot: «La construcció de noves plantes abaratirà el transport de matèria orgànica d’un gran nombre de municipis».

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco, han explicat els principals eixos del projecte «Tanca el cercle», Pla estratègic per al tancament del cercle de la matèria orgànica a Mallorca al batle de Costitx i president de la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears), Antoni Salas.

Valorat en prop de 200 milions d’euros, el projecte, que es presentarà als fons europeus Next Generation, té relació directa amb diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i preveu construir cinc plantes de tractament d’orgànica que s’ubicaran a Marratxí, Santa Margalida, Calvià, Felanitx, Llucmajor.

Entre els avantatges que suposa el projecte «Tanca el cercle» de plantes de compostatge, la consellera Ribot ha explicat que «la construcció de noves plantes abaratirà el transport de matèria orgànica d’un gran nombre de municipis» i ha volgut destacar que «millorarà de forma significativa la sostenibilitat dels municipis i suposarà un gran estalvi econòmic en el servei de recollida municipal, a més d’oferir un avantatge mediambiental perquè es reduiran les emissions en el transport dels bioresidus».

«Ara mateix l’únic cercle que es pot tancar a Mallorca és el de la matèria orgànica i, per això, aquest pla estratègic és cabdal per al departament, ja que les plantes de compostatge són una palanca de canvi important i un element transformador de la realitat de l’illa», ha recordat Ribot.

El director insular de Residus, Juan Carrasco, ha recalcat que «necessitam implicar tots els municipis de l’illa i tota la societat mallorquina, ja que una gestió millor i més correcta dels residus ens farà més sostenibles en un context d’emergència climàtica, reduint emissions i generant un compost que repercutirà directament en el nostre territori».

Per la seva banda, Antoni Salas, president de la FELIB, ha indicat que la iniciativa «Tanca el cercle» li ha semblat un projecte molt interessant, ja que segons ell «és molt necessari implantar projectes com aquest si volem que l’economia circular sigui una realitat i si volem l’eficiència en matèria de residus». Salas ha declarat que «els municipis ens volem adherir a qualsevol iniciativa que ens ajudi a transformar i poder donar una utilitat als residus que generam».

«Som conscients de la importància de tenir unes instal·lacions adients per a la recollida i per al tractament de residus, per tant, donam la benvinguda a totes aquestes plantes de compostatge», ha conclòs Salas.