Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sa Dragonera, un laboratori únic per a l’estudi de la biodiversitat

Sa Dragonera, un laboratori únic per a l’estudi de la biodiversitat

(18/07/2020)

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot, juntament amb el batle d’Andratx, Joan Manera, han visitat el Parc Natural de sa Dragonera per conèixer de primera mà els projectes i estudis científics que s’hi desenvolupen

L’any 1987 el Consell de Mallorca adquirí sa Dragonera i vuit anys després fou declarada parc natural. Refugi de flora i fauna, el Parc Natural que enguany celebra vint-i-cinc anys inclou sa Dragonera (274 hectàrees de superfície), dos illots (es Pantaleu i sa Mitjana) i un conjunt d’esculls més petits (es Calafats).

La presidenta, que ha visitat el Parc Natural, juntament amb la vicepresidenta i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el batle d'Andratx, Joan Manera, ha destacat que «sa Dragonera és una autèntica joia que hem de seguir protegint per poder gaudir-ne. Després de vint-i-cinc anys, queden pocs llocs a Mallorca en un estat de conservació tan bo i això es deu, sens dubte, a la protecció».

Per part seva, Ribot ha volgut recordar «la importància d’estudiar i protegir la fauna i flora de sa Dragonera i fer-ne el seguiment, per saber en quines condicions es troben». «És vital» i ha afegit que «amb vista a la conservació de la nostra biodiversitat, és imprescindible saber com afecten al parc l’activitat humana, el canvi climàtic, la contaminació o els plàstics».

És fonamental per a una bona gestió del parc conèixer en quin estat es troben les diferents poblacions. Per això, s’estan duent a terme estudis sobre la flora i la fauna, per detectar-ne les diferents espècies, la distribució i la salut de les poblacions. Ara mateix, s’estudien les papallones diürnes i nocturnes, les aus migratòries i les ratapinyades.

Aprofitant aquesta sortida, la presidenta i la vicepresidenta han visitat les infraestructures noves d’autoabastiment energètic i de tractament de residus que faran l’impacte humà a l’illa molt més sostenible. El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i la directora del Parc Natural de sa Dragonera, Pilar Gómez, també han estat presents a la visita. Sobre aquest tema, Aurora Ribot ha afirmat que «sa Dragonera es troba en un estat de conservació envejable pel seu aïllament i cal continuar treballant en la seva conservació, perquè és un ecosistema molt fràgil, però amb un valor altíssim».