Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell afronta els actes del 25N amb una condemna al darrer assassinat masclista a Mallorca

El Consell afronta els actes del 25N amb una condemna al darrer assassinat masclista a Mallorca

(04/11/2020)

La institució insular inicia demà les activitats emmarcades en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, en una edició en què s'interpel·la directament els homes



​«Per desgràcia, avui tornam a tenir una prova que és més necessari que mai perseguir les violències masclistes, reforçar la responsabilitat col·lectiva envers la realitat i no pensar que es tracta de fets aïllats" ha apuntat la consellera de Presidència, Teresa Suárez, a l'inici de la roda de premsa per presentar les activitats del Consell de Mallorca en el marc del 25N, el Dia Internacional per a l'eliminació de les violències masclistes. Un acte que ha servit per expressar la condemna i rebuig de la institució a l'assassinat masclista ocorregut avui vespre a Palma. Es tracta del tercer assassinat masclista a Mallorca enguany, el darrer, fa menys d'un mes. De fet, previ a la roda de premsa la presidenta Catalina Cladera i les vicepresidentes, Aurora Ribot i Bel Busquets, han assistit a Cort a la convocatòria de l'ajuntament de Palma. «Expressam condemna i rebuig davant d'aquest horror que és un assassinat per violència masclista. Hem de combatre aquesta xacra social entre tots i per això demanam que Mallorca reaccioni", ha apuntat la Presidenta. La consellera de Presidència, Teresa Suárez ha assistit a l'acte convocat al Consolat de Mar.

«Ens cal sensibilització, no donar l'esquena a una realitat que mata les dones, perquè la societat mallorquina entengui que ens afecta a tots. L'assassinat és la cara més dura, la punta de l'iceberg del que viuen moltes dones», ha expressat Suárez. Per això, en la programació d'enguany dels actes del 25 de novembre, el Consell ha posat l'èmfasi en dirigir-se, d'una banda, a professionals i estudiants dels àmbits de l'atenció social, i d'altra, als homes, amb l'objectiu que s'incorporin de manera ferma i constant en la lluita per a la igualtat. «La violència masclista la causen els homes i la pateixen les dones», ha apuntat la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, qui ha refermat la voluntat del Consell de seguir treballant en tots els fronts; des de la prevenció, l'atenció a les dones que pateixen o han patit violències, en la protecció i la reparació del mal. Posteriorment, Cursach ha donat pas al representant de l'associació Homes Transitant, Pere Fullana, entitat que col·labora en un dels actes.

La programació d'actes del 25N del Consell de Mallorca s'ha adaptat enguany a la pandèmia i es farà de manera telemàtica i amb difusió pel Canal de Youtube del Consell en el cas de les activitats obertes al públic. D'una banda, demà dijous arrenquen les jornades «Perspectiva feminista en l'abordatge de les violències masclistes», amb sessions programades durant els propers quatre dijous, i a la qual s'hi han inscrit 90 participants, la majoria estudiants i professionals. També s'ha programat el taller «Reaccionem; Diàlegs per a la Igualtat» a càrrec d'Enrique Urbano, doctor en Estudis Interdisciplinaris de Gènere i Justo Fernández, divulgador i activista per la Igualtat. Es tracta d'un taller dirigit exclusivament a homes, organitzant en col·laboració amb l'associació Homes Transitant; i una conferència oberta a tothom a càrrec d'Octavio Salazar, catedràtic expert de la Universitat de Còrdova, que apel·la a la «necessària revolució masculina».

El dia 23, com ja és habitual, es farà la penjada de la banderola reivindicativa i la convidada als ajuntaments a sumar-s'hi, i el dia 25, acte institucional a la seu del Consell de Mallorca, en què es farà la lectura d'un manifest.