Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Arxiu del So i de la Imatge

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Serveis

 

Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són FlickrYouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée.

Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.

Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.

Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats

Vés enrere Sebastián Bruno. Wales 2013-2022. Premi Mallorca de Fotografia 2022

Sebastián Bruno. Wales 2013-2022. Premi Mallorca de Fotografia 2022

Sebastián Bruno (Buenos Aires, 1989) és el guanyador del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2022.

Les seves fotografies són el relat de nou anys de vida al Regne Unit, en concret al País de Gal·les. L'experiència descrita aquí és una barreja d'estranyesa i de familiaritat, marcada per esdeveniments sociopolítics històrics i actuals, com són dotze anys de polítiques d'austeritat, el Brexit i la crisi econòmica actual.
L'obra és un recorregut pels personatges, terrenys i textures que conformen el teixit quotidià del lloc, revelant una interpretació alternativa i oberta d'un país en procés de canvi.  És una obra tant de ficció com d'evidència, que reconeix la natura complexa i fracturada de la identitat a Gal·les i al món d'avui.

El treball està compost per un total de 121 fotografies que seran impreses utilitzant la tècnica de platinum/palladium.