Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Arxiu del So i de la Imatge

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Serveis

 

Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són FlickrYouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée.

Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.

Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.

Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats

Vés enrere Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2023

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2023

Aquest dimecres 10 de maig s’ha obert el termini de presentació de projectes aspirants al Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2023. Tots els tràmits seran telemàtics. Es podran realitzar a la web del Consell mitjançant un enllaç connectat a la plataforma gestionada per Mundoarti. El termini serà de seixanta dies, això és fins al 8 de juliol. 

El Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2023, instituït pel Consell de Mallorca, està dotat amb 8.000 euros  pel projecte guanyador, del qual també se’n farà una exposició i se n’editarà un llibre. 

La finalitat d’aquesta convocatòria és donar un reconeixement a l’obra dels autors de fotografia contemporània que es presentin a aquest premi mitjançant una aportació econòmica. Aquest reconeixement suposa un estímul a la creació artística en matèria de fotografia contemporània, fomentant la creació en aquesta disciplina artística.

Els projectes que es presentin han d’incloure en un sol document pdf el títol, una sinopsi conceptual, i qualsevol altra informació, document o material rellevant que defineixi el projecte; un portfoli amb les fotografies que conformen el projecte; un segon portfoli amb no menys de 30 imatges d’altres projectes o sèries del fotògraf. El nombre d’imatges del projecte que opta al Premi Mallorca de Fotografia Contemporània haurà de ser de mínim 15; en tot cas s’hauria de justificar un nombre inferior. A més a més, s’ha de presentar un currículum professional i artístic de l’autor/a.

Tota la informació de la convocatòria està publicada a la seu electrònica del Consell de Mallorca.

Podeu accedir als tràmits directament aquí.