Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Arxiu del So i de la Imatge

L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Serveis

 

Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són FlickrYouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée.

Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.

Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.

Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats

null Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2020

Paula Anta (Madrid, 1977) és la guanyadora del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània amb el seu projecte Khamekaye.

La sèrie Khamekaye està realitzada a la Gran-Côte, una secció de litoral senegalès que abasta uns 150 km., situada des del nord de Dakar fins a la desembocadura del riu Senegal. Els khamekaye són senyals, grans fites col•locades al llarg del litoral per marcar el lloc on, cap a l'interior, es troben els poblats. Khamekaye significa fita en la llengua wòlof, un dels idiomes més parlats al Senegal i aquest terme és emprat únicament per designar aquests senyals de platja.

Per tant, són objectes que serveixen per orientar-se de forma molt general o d'una manera simbòlica i que abasten tot l'espectre d'objectes disponibles. La fascinació de Paula Anta per aquesta capacitat escultora amb tota mena d'objectes trobats, la va portar a crear les seves pròpies fites, assenyalant un lloc únic. Corresponien a un punt concret: el seu lloc, el seu poblat, el seu territori, en definitiva, el seu paisatge.

A la sèrie, uns i altres es barregen com a éssers mitològics. Es crea una relació entre ells, una història, encara que apareguin aïllats. I aquestes estructures aparentment abstractes es converteixen en criatures reals que culminen en el centre d'un paisatge de sorra, amb les seves estranyes i irregulars formes. S'eleven com columnes plenes de significació i simbolisme però, essencialment, amb una enorme bellesa per les seves proporcions, la seva relació inherent amb l'entorn i, sobretot, pel seu misteri.