«El món dels sentits i el desenvolupament del factor humà» Dr. Felip Ramis

Àmbit:

-

 

Públic destinatari:

Jove i adult

Durada:

1 h i 30 minuts + col·loqui

Preu (BI+IVA):

2.299€

Lloc de realització:

a l’interior i l’exterior (només vespres)

Nom artístic o professional:

Nat Projectes


Descripció activitat:

L’objectiu  de  la  conferència  és  ampliar  el  coneixement  del  món  sensorial  a  través  d’exercicis  pràctics  per  experimentar  amb  el  cos  com  a  receptacle  dels  sentits  interns  i  externs,  que  ens  informen  del  món  natural  i  humà que ens envolta. A més dels cinc sentits, se’n parla d’un sisè, que de vegades es pensa que és la intuïció, mentre que d’altres l’interpreten com el sentit comú. L’ampliació  conceptual  i  vivencial  dels  cinc  sentits  als  dotze  és  una  necessitat  per  conservar  la  salut  i  per  aconseguir un desenvolupament saludable de les relacions humanes.

 

Programa:

  • Què són els sentits?
  • Dels cinc als dotze. El pas del pentàgon de Leonardo da Vinci al dodecaedre pentagonal.
  • Ens enganen els sentits?
  • És  possible  la  reconciliació  entre  la  informació  sensorial  i  la  visió  científica  que  pensa  que  els  sentits  enganen?
  • Els  sentits  físics  o  corporals:  el  tacte  i  el  sentit  del  moviment.  El  sentit  vital,  també  anomenat  cos  del  temps ens informa de l’estat de salut. El sentit de l’equilibri: la gravetat i la circumstància.
  • Els sentits psíquics: l’olfacte, del rinencèfal animal al lòbul frontal. El sentit del gust o la química de la vida. El sentit de la vista i els colors: de Newton a Goethe. No és l’ull que hi veu, vegem a través de l’ull. L’ull de Ramon Llull. El sentit tèrmic: de la llunyania i la fredor a la proximitat. La simpatia i l’antipatia.
  • Els  sentits  socials:  l’oïda  o  sentit  primordial,  el  sentit  de  la  paraula  o  del  llenguatge,  el  sentit  del  pensament. El sentit de l’alteritat o el sentit del jo de l’altre.
  • Els artefactes de la modernitat i l’atròfia dels sentits.

 


 

Persona responsable de l'activitat:

Ponent: Felip Ramis, metge especialista en medicina integrativa i sistèmica de família, professor de pedagogia Waldorf i antropòleg

Coordinació: Nat projectes


Dades de contractació:

Nat projectes
 

Informació relacionada