Tòrtora turca


  

   

Nom:

Streptopelia decaocto
Tórtola turca / Collared dove
Fam. Columbidae

Envergadura:

48-55 cm

Pes:

350 g

Longitud:

28-32 cm


  

Breu descripció:

És de major mida que la tórtora. Es diferencia també d'aquesta per tenir la cúa més llarga. La coloració és molt pàl·lida de color crema, blanc, gris i tonalitats olivàcies. Destaca clarament una taca negre allargada amb forma de collar a cada costat del coll. Aquest collar és absent en els joves. Generalment, viu formant esbarts a boscos, jardins i terres de conreu.

Notes de biologia:

També se la troba a zones rurals i urbanes. Es troba en expansió a Balears i en general a tot Europa. El vol, és ràpid i directe, amb un bategar d'ales potent. Quan descansa sobre una branca o pastura en terra cercant aliment, emet un cant més potent que el de la tórtora. Els caçadors valoren també aquest aucell. És una espècie introduïda que es pot trobar també com animal de granja. Sembla ser més caçada que la tórtora degut a la seva proliferació. Es cacen a l'estiu.

Altres:

L'espècie va arribar a les Balears a principis dels anys 90 o finals dels 80, i les primeres dades són de la costa de Llevant de Mallorca.  A partir de l'any 2000 hi va haver un increment molt notable de les seves poblacions.

Tot i que és una espècie lligada a hàbitats urbans i periurbans, té interès per als caçadors en algunes zones, i la seva captura, sotmesa a un màxim diari, es permesa des de 2001.