«Memòria d'una repressió planificada»

Nom artístic

Cultural-ment

Públic destinatari

A partir de 12 anys

Durada

60 minuts (aprox.)

Preu (BI+IVA)

423,50€

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

29/05/2018

Sinopsi/Resum

Aquesta conferència de Bartomeu Garí ens intenta acostar a la investigació històrica de la repressió que es va dur a terme a Mallorca durant la Guerra Civil (1936-1939) i aporta molta d’informació sobre l’origen del cop d’estat a Mallorca, les modalitats repressives, els contactes amb els colpistes de la Península i les xifres de la repressió.

Al mateix temps dona a conèixer la investigació que ha permès localitzar les fosses dels cementeris de Sant Joan i Porreres, indrets on desenes de persones foren assassinades. Segons l’opinió d’experts, els estudis de Bartomeu Garí han resultat de gran transcendència en tot el procés iniciat en els darrers anys per obrir les fosses comunes que amaguen les proves de la brutal repressió franquista a Mallorca.

Característiques de l'espai i condicions tècniques

Espai amb capacitat pel nombre de participants a l’activitat, es pot realitzar a teatres, escoles, sales polivalents, etc. amb una sonorització adequada.

  • Un micròfon
  • Una pantalla
  • Un projector
  • Un ordinador

Persona responsable

Bartomeu Garí: doctor en Història per la Universitat de les Illes Balears i membre del grup d’estudi de la Cultura, la Societat i la Política al món contemporani. Va ser membre fundador de l’Associació Memòria de Mallorca i actualment forma part del Col·lectiu Recerca.

Dades de contractació

Cultural-ment SC
Marina Nicolau: 633 35 35 60 - marina@cultural-ment.com
Bernat Clar: 605 82 74 24 - info@cultural-ment.com


Informació relacionada