Hexe

Nom artístic

Concha Vidal

Públic destinatari

A partir de 16 anys

Durada

60 min

Preu (BI+IVA)

2.717,25 €

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

12/04/2021

Sinopsi/Resum

Una bruixa cremada durant l’edat mitjana es reencarna en una dona del s. XXI que lluita per alçar la veu contra els mecanismes de repressió existents en la societat contemporània, no tan allunyats dels de la Inquisició. Aquesta dona, mitjançant una immersió profunda en la pròpia biografia, exorcitza moltes altres veus silenciades, jutjades, castigades i cremades. Però la veu és una cosa que no s’extingeix mai. El reprimit i silenciat en una generació, és crida i és brama en la següent. 

Hexe intercala relats no lineals, moments teatrals, performatius i coreogràfics, amb projeccions videoartístiques que accentuen el caràcter interdisciplinari de la peça.

Hexe provoca perquè posa el dit en la nafra. Ens afecta tots per igual. Hexe és una lluita cos a cos contra el sistema, contra el que Foucault parla en el seu llibre Vigilar i castigar, que exerceix el control mitjançant diferents institucions, ja des de la més tendra infància (hospitals, presons, col·legis, etc.)
La peça no compta amb una linealitat lògica, narrativa, sinó que és com endinsar-se en un somni. La narrativa és antijeràrquica i aparentment caòtica. La seva música dissonant. De qualque manera està inspirada en las pel·lícules de David Lynch, on s’ofereix a l’espectador la possibilitat d’endinsar-se en un somni, el significat del qual roman obert en tot moment.

Fitxa artística

Autoria, creació i direcció: Concha Vidal / Interpretació: Concha Vidal, Lucia Sánchez Cervera, Joana Maria Peralta / Col·laboració artística: Joan Miquel Artigues / Composició musical: Kiko Barrenengoa / Disseny d’il·luminació: Jenny Vila / Disseny de vestuari: Angie Vallori / Escenografia: Colo Alzamora i Concha Vidal / Tècnic: Fabián Pereyra / Assessorament a intèrprets en rap: Manuel Palacios / Videocreació: Concha Vidal / Càmera i realització: Tarek Serraj / Producció: Victoria Kersul
 

Característiques de l'espai i condicions tècniques

Escenari mínim de 7 x 7 metres
Il·luminació: projector 
Equip de so 

Dades muntatge i desmuntatge

1 h / 1 h i 30 min

Dades de contractació

Concepción Vidal de Valicourt
971612117 / 651727507
inmavidas@hotmail.com